SON DAKİKA
SON DEPREMLER

06.30'da Cinayet Tatbikatı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü yayınevi cinayetinin kilit ismi olduğu iddia edilen Emre G. hastanedeki tedavisini ardından taburcu edilerek, yapılan sorgusu sonrasında 31 gün sonra yayınevine getirilerek tatbikat yaptırıldı. Emre G., tatbikat sonrasında Malatya Adliye Sarayı'na götürüldü.

Olay esnasında 3. kattan aşağıya inmek isterken yere düşerek yaralanan Emre G. kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan tedavisini ardından doktorların "İfade verebilir" raporundan sonra 15 Mayıs 2007 Salı günü taburcu edildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve burada 4 gece geçiren Emre G., 3 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı yayınevine 31 gün sonra Cumartesi sabah 06.30 sıralarında zırhlı araçla olayın geçtiği işhanının 3. katındaki yayınevine getirilerek tatbikat yaptırıldı. Zanlının polis şapkası ve yeleği giydirilmiş olarak getirildiği olay yerindeki tatbikat esnasında Terörle Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Tatbikata Emre G.'nin avukatı Umut Yalçın da katıldı. Emre G., olay esnasında kaçmak isterken 3. kattan düştüğü noktadan bina içerisine alındı. Emre G. tatbikat sonrasında yine yoğun güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesi'ne çıkarıldı.

Malatya'da Hıristiyan Proteston Cemaati ile yakın ilişki içerisinde olan Zirve Yayıncılık adlı büroda 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel öldürülmüştü.

Terörle Mücadele Yasası kapsamında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan 11 zanlıdan Hamit Ç., Abuzer Y., Cuma Ö., Salih G. ile bayan zanlı Turna I. tutuklanmış, Turna I., yapılan itiraz üzerine daha sonra serbest kalmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız