SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.1 Milyon Kitap Okundu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:47:40
1.1 Milyon Kitap Okundu
A- A+ PAYLAŞ
''Malatya Okuyor Kampanyası''na katılan 65 bin 169 ilköğretim ve lise öğrencisi, 2011-2012 eğitim öğretim yılının birinci döneminde 1 milyon 128 bin 346 kitap okudu. 
     
Vali Ulvi Saran, kampanyanın birinci döneminde en çok kitap okuyan öğrenciler için Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, okumanın insan hayatında nasıl bir sonuca yol açtığı ve nasıl bir rolü olduğu konusunda bilinen gerçekleri tekrar etmeye gerek olmadığını söyledi. 
     
Valilik olarak yürüttükleri ''Malatya Okuyor'' kampanyasının Malatyalı gençlerin ve öğrencilerin geleceğine yön vereceğini kaydeden Saran, ''Orta öğretim kurumlarında ve üniversitelere hazırlık sınavlarında, kampanyaya katıldıktan sonra, öğrencilerimizin bu kampanya sürecine geçtikten sonra, geçmiş dönemlere oranla çok daha fazla başarılı olabileceklerine olan inancımı muhafaza ediyorum'' dedi. 
     
Kitap okumanın okul müfredatı içerisinde en az sınavlara hazırlık kadar etkili olduğunun yakında öğrencilerin aldıkları puanlarla görüleceğini bildiren Vali Saran, bu yıl 142 bin 206 öğrenciden 65 bin 169'unun kampanyaya katıldığını ve 1 milyon 128 bin 346 kitap okunduğunu söyledi. 
     
Sonuçların geçen yıla göre daha yüksek sayıda kitap okunduğunu gösterdiğine işaret eden Saran, ''Kampanyaya katılan öğrenci sayısının da yine geçen senekinden fazla olması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum'' dedi. 
     
Saran, toplam öğrenci sayısının yüzde 45'inin kampanyaya iştirak ettiğini belirterek, bu sayının yükselmesi gerektiğini söyledi. 
     
     -Malatya Ulusal Kitap Fuarı düzenlenecek- 
     
Saran, Malatya Belediyesi ile işbirliği içerisinde Malatya Ulusal Kitap Fuarı'nı düzenleyeceklerini ve hazırlıklara devam ettiklerini de bildirdi. 
     
Önümüzdeki mayıs ayı içerisinde Türkiye'nin her tarafından 100 ile 200 arasında yayınevinin katılmasını bekledikleri fuarla ilgili çalışmanın yakın zamanda netleşeceğini anlatan Saran, fuara çevre illerde ikamet eden vatandaşlardan ve üniversite öğrencilerinden de katılım beklediklerini ifade etti. Saran, ''Bu gerçekleşirse Malatya bir kültür cazibe merkezi haline gelecek'' diye konuştu. 
     
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise kampanyanın Türkiye'ye mal olmuş güzel bir çalışma olduğunu ve geçen yıl kampanya kapsamında yaptıkları bir okuma çalışmasının Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini anlattı. 
    
 Törende en çok kitap okuyan öğrenciler kol saati ve madalya ile ödüllendirilirken, öğrencilere ödülünü Vali Saran verdi. 
     
Bu eğitim öğretim yılında 3 milyon kitabın okunması hedeflenen kampanya kapsamında geçen eğitim öğretim yılı boyunca 2 milyon 39 bin 331 kitap okunmuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız