SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.1 Milyon Kitap Okundu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Okuyor Kampanyası çerçevesinde "En İyi Ben Okuyorum" projesinde 2010 - 2011 eğitim öğretim yılı birinci dönem birincilerine ödülleri verildi.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine; Vali Ulvi Saran, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Örnek ve milli eğitim il müdür yardımcılarının yanı sıra öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Bir yıl içerisinde beklenenin çok ötesinde Malatyalı gençlerimiz, öğrencilerimiz ve Malatyalılar adına hepimizin yüzünü ağartacak, gönlümüzü coşturacak, son derece başarılı bir sonuçla karşınızdayız. Bu yıl 5 aylık süre içerisinde 100 bini aşkın öğrenci, bir milyon 130 bin cilt kitap okumuş bulunuyor" dedi.

Saran, Malatya Okuyor Kampanyasının başarıyla uygulandığına dikkat çekerek, "Malatya Okuyor kampanyası hem örgütlenmesi, yapılanması hem de işleyişi itibariyle Türkiye'deki en başarılı uygulama. Çünkü başka yerlerde yapılan okuma kampanyalarının nasıl sonuçlar getirdiği konusunda elimizde pek fazla tatmin edici istatistiki veriler yok. Ama biz Malatya Okuyor kampanyasında sadece son 5 ay içerisinde bir milyon 130 bin kitap okunduğunu tespit etmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Numan Örnek ise, Malatya Okuyor kampanyasının projeleri üzerinde değişiklikler yapıldığını kaydetti. Örnek, "En iyi ben okuyorum" ve "En çok ben okuyorum" projeleri "En iyi ben okuyorum" projesi adı altında birleştirilerek, en çok kitap okuma yarışması yapılmıştır. Geçen yıl en çok kitap okuyan kazanırken, bu yıl en çok sayfa okuyan öğrencilerimiz kazanmıştır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çerçevesinde "En İyi Ben Okuyorum" projesinde 2010 - 2011 eğitim öğretim yılı birinci dönem birincisi olan ve dereceye giren 450 öğrenciye ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini takdim eden Vali Ulvi Saran, öğrencilere ne kadar kitap okuduklarını sorarak, tebrik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız