SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.4 Km'lik Alt Geçit İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolu'nun Turgut Temelli (Emeksiz Devamı) ve Adliye kavşaklarını kapsayan 1.4 km'lik araç alt geçidi için ilk kazma vuruldu. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ulaşım master planı hazırlıklarına başlandığını, bu konuda birikimli akademisyenlerle görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Alt geçitler nedeniyle su, kanalizasyan vs. gibi şebekelerin yerinin değiştirilmesine yönelik "deplase" çalışmaları için belediyece çalışmaların başlatılmasının ardından Belediye Başkanı Çakır da bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Malatya Belediyesi tarafından şehirlerarası araç trafik akışını rahatlatma amacı ile Çevre yolu Adliye Kavşağı ile eski Buğday Pazarı arasında yaptırılacak ve 1.4 Km.’lik uzunluğunda olacak olan alt geçit için bölgede bulunan altyapı şebekelerinin deplase (yağmur drenaj-su ve kanalizasyon şebekelerinin yer değiştirilmesi) çalışmaları başlatıldı.

Daha önce ihaleye çıkarılarak yaptırılması planlanan Deplase çalışmaları Başkan Çakır’ın maliyetli ve süre açısından uzun zaman alacağından Belediye bünyesinde yaptırılması için açılan ihalenin iptal edildiği deplase çalışmalarının başlatılması nedeniyle belediye başkanı Ahmet Çakır ile başkan yardımcıları, Belediye meclisi üyeleri ile belediyeye bağlı birim amirleri ve personelin de katıldığı Çarmuzu Caddesi Çavuşoğlu kavşağında bir tören düzenlendi.

Törende konuşma yapan başkan Çakır özetle; “29 Mart yerel seçimleri öncesinde kamuoyu ile paylaştığımız projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Öncelikle etkin, verimli, şeffaf, katılımcı yönetim anlayışının gereği olarak her biri kendi alanında ihtisas yapmış, vizyon sahibi bir ekip kurmaya çalışıyoruz. Biz halkımızın desteği, ekibimizin bilgi birikim ve tecrübesiyle yarınların Malatya’sını hep birlikte inşa edeceğiz. Ulaşımla ilgili olarak, ulaşım master planı hazırlık çalışmalarımızı başlattık. İstanbul Büyükşehir Belediye ve İstanbul Üniversitesinden bu anlamda büyük bilgi birikim ve tecrübeye sahip akademisyenlerimizle istişareler ediyoruz, şehrimize davet edip saha çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Deplase çalışmalarını belediyenin kendi öz kaynakları ve ekipleri tarafındann yaptırılacağını ve bununda belediye bütçesine önemli katkılar sunacağını belirten başkan Çakır; “Emeksiz ve Adliye kavşakları arasına yapılacak olan altgeçit 1.4 km uzunluğunda olup, ulaşımda önemli bir adım olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü ile müşterek yapacağımız altgeçit Sanayi Alt Geçidinin 3 katı büyüklüğünde olacak” diye konuştu.

Çalışmaların yerleşim bölgelerinde saat 24.00’e kadar, yerleşim bölgesi olmayan yerlerde ise 24 saat süreyle devam edeceğini kaydeden başkan Çakır, çalışmalar sırasında verilecek olan rahatsızlıklardan dolayı vatandaşlardan anlayış beklediklerini de söyledi. Çakır, çalışmalar kapsamında 1260 metre kanalizasyon şebekesi, 600 metre içmesuyu şebekesi, 1350 metre de yağmur drenaj kanalı yapılacağını bildirdi.

Çakır’ın konuşmasından sonra basının konuyla ilgili sorularını yanıtladı

“Belediye bünyesinde, deplase çalışmalarını tekniğine uygun yerine getirecek birikimde teknik eleman ve donanıma var mı?” ve “Süresinde bitirilecek mi?” sorularına Başkan Çakır; “Evet, belediyemizin gerek teknik personel anlamında gerekse de donanım anlamında yeterince bilgiye sahiptir. Deplase işlemlerini belediyemizin kendisi imkanları içerisinde yapması ile gerek bütçemize gerekse de zamanlama açısından önemli kazanımları olacaktır. Biliyorsunuz ihale şartnamesinde 120 gün süre vardı. Biz bu süreden çok çok önceden bitireceğiz. Bunu da taahhüt ediyorum” dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız