SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1.5 Milyar Dolarlık Sektör"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:27:46
A- A+ PAYLAŞ
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de atçılık sektörünün yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir gelire ulaştığını bildirdi.
 
Malatya'da Osmanlı padişahlarından Sultan Abdulaziz döneminden kalma bir hara bulunduğuna dikkati çeken Eker, şimdi Türkiye'de kendi bakanlıklarının bu şekilde at yetiştiren 3 merkezi olduğunu kaydetti. Bu merkezlerde saf ırk beygir ve kısrak yetiştirdiklerini anlatan Eker, şöyle dedi:
 
 “Amacımız Türkiye'de bir de özel yetiştiriciliğin gelişmesi bunları dünyaya satanların gelişmesidir. Dünyada atçılığı gelişen ülkelerde İrlanda mesela küçük bir ülke ama dünyaya at satıyor, yani yarış atları yetiştiriyor ve dünyaya satıyor onlardan çok büyük paralar elde ediyor. Türkiye'de ciddi bir atçılık kültürü olmasına rağmen bu bir süre unutulmuş ihmal edilmiş. Biz yeni hipodromlar yapıyoruz Diyarbakır Hipodromu da bunlardan birisi. Şimdi İzmit ve Antalya hipodromu yapılıyor. Hipodrom sayısını önümüzdeki bir kaç yıl içinde 10 taneye çıkarmış olacağız.
 
2008 dünya krizinden sonra Avrupa'da ve dünyanın birçok ülkesinde atlarla ilgili gelirler, faaliyetler azalırken Türkiye'de bir artış sağlandı. Birkaç gün önce biz ilk defa Dünya Arap Atı ile ilgili Yetiştiricilik Federasyonu'nun toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdik. Dünyanın 21 tane ülkesinin federasyon başkanı katıldı. Türkiye'de atçılık sektörü büyüyor. Şu anda yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir geliri var. Biz devraldığımızda bu 700-750 milyon dolar civarındaydı. Bu tabii istihdama yer açıyor ve Türkiye'de yüz binlerce insan çalışıyor bu sektörde.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız