SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.5 Milyon Euroluk Proje

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi ile Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Malatya Müdürlüğü arasında protokol imzalandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Avrupa Komisyonu'nun, 3.Dünya Ülkeleri için "İnsana Yatırım" konsepti altında "Herkese Sağlık" konulu bir hibe çağrısı olan ve sağlık sektöründe 10 bin kişiye 2,5 sağlık görevlisi düşen Fas ve Hindistan'a yönelik olacak proje çağrısına teklif hazırlanması için Malatya ABİGEM ve İnönü Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Malatya ABİGEM tarafından hazırlanacak olan projede başvurucu olan İnönü Üniversitesi'nin projedeki diğer ortakları ise Türk-Alman Sağlık Vakfı ve İtalyan Area Science Park olacak. Uluslar arası 2 ortağı bulunan ve yaklaşık 1.5 milyon Euro bütçeli projenin AB tarafından onaylanması halinde projenin yürütücüsü de yine İnönü Üniversitesi olacak.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yrd. Prof. Dr. İsmail Özdemir, Malatya ABİGEM Genel Müdürü Murat Ocak, İş Geliştirme Müdürü Nuran Asilbay ve Ofis Müdürü Alpaslan Yüzgeç katıldı.

İmza töreninde projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "Üniversitemiz ile daha önce de ortak çalışmalarda bulunan Malatya ABİGEM tarafından hazırlanacak bu projeye umutla bakıyoruz. Onaylanması halinde İnönü Üniversitesi'nin uluslar arası bir projede yürütücü olması önemli. Yararlanıcı ülkeler için de faydalı olmasını diliyorum" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ise Malatya ABİGEM'in çalışmalarını takdirle izlediğini belirtip, "Üniversitemiz ile ABİGEM arasında yapılan iş birliklerinden dolayı mutluyuz. Daha öncede benzer çalışmalarımız olmuştu. Gerek proje hazırlama konusunda gerekse üniversite öğrencilerimize yönelik eğitimler konusunda Malatya ABİGEM ile çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız