SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.5 Milyon Fidan Dikildi

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da yürütülen ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiği belirtilip, 2012 yılı sonunda alan hedefinin yüzde 80'inin aşılacağı bildirildi. 
Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarında, 2011 ilkbahar fidan dikim dönemi sonu itibariyle, 2012 yılsonu alan hedefinin yüzde 80'i aşılmıştır. 2008-2012 yıllarını kapsayan "Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı" kapsamında sürdürülen çalışmalarda toplam 26 milyon 500 bin adet tohum ekimi ve fidan dikimi gerçekleştirilmiştir" şeklinde ifadeler kullanıldı. 
"Sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarının olumlu sonuçlarının halkımız için daha görünür kılınması ve yeşil bir kent hedefimize uygun bir peyzaj sağlamak amacıyla, plan kapsamında özellikle şehir merkezine yakın alanların ve karayolu güzergahlarının ağaçlandırılmasına önem ve öncelik verilmektedir"denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi: "Bu öncelik nedeniyle revize edilerek uygulamaya konan "Yeşil Kuşak Projesi" kapsamında Beydağı'nda 1000 hektar alanda, Havaalanı yolu üzerindeki Karahan ağaçlandırma sahasında ve Yıldız Tepe mevkiinde ağaçlandırma yapılmış olup, toplam 300 bin adet boylu fidan dikilmiştir. 2011 yılı ilkbahar döneminde ilimizde toplam 1 milyon 500 bin adet fidan dikilmiştir. Bu dönemde iklim koşullarının uygun seyretmesi nedeniyle yüksek çimlenme oranı yakalanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız