SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.595 Eve Polis Ziyareti

A- A+ PAYLAŞ

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, Malatya'da en çok hırsızlık olayının meydana geldiğini, ayrıca 11 ay içerisinde 1595 ev ile 20 bin işyerini vatandaşın bilgilendirilmesi amacıyla ziyaret edildiğini bildirdi.

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyelerinin polisçe bilgilendirilmeleri amaçlı toplantıya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyelerine suçların önlenmesi konulu bir seminer verildi.

Toplum Destekli Polislik Bürosu olarak 11 ay içerisinde 20 bin işyeri ve 1595 evi bilgilendirmek amacıyla ziyaret ettiklerini söyleyen Büro Amiri Mesut Bilgeç, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyelerini büro çalışmalarına destek olmaya davet etti. “Faaliyetlerimizin başarılı olması için halkın desteğine ihtiyacımız var” diyen Bilgeç Malatya’nın birçok yerden daha emniyetli bir şehir olduğunu söyledi.

Malatya’daki suçların %55’inin evden hırsızlık olduğu belirtilen toplantıda hırsızlık olayları ile karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Toplantıda ayrıca; apartman giriş kapılarının kapalı tutulması, kapıya gelenler tanınmıyorsa kapının açılmaması, uzun süreli evden ayrılmak gerekiyorsa fatura ve mektuplarımızı güvendiğimiz bir komşumuzun almasının sağlanması vb konularda Kadın Meclisi üyeleri bilgilendirildi.

Günlük vukuat raporlarında en çok işlenen suçlar olan hırsızlık ve dolandırıcılıktan sonra “Aile İçi Şiddet” ve “İntihara Teşebbüs” olduğunu söyleyen Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mesut Bilgeç, hanımların desteğine bu konularda ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, evlerinde mahalle toplantıları yaparak bu konuları paylaşabileceklerini ve çözüm yolları konusunda yardımcı olacaklarını belirtti.

Ayrıca karşılaştıkları sorunlarda 155 Polis İmdat telefonunu mutlaka aramalarını tavsiye eden Bilgeç, toplumun huzuru için 24 saat çalıştıklarını ihtiyaç duyulan her anda vatandaşın yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Suç olgusunun verdiği zararların büyük kayıplara neden olduğunu ve geri getirilemediğini söyleyen Bilgeç, suçu önleme çalışmalarının daha ucuz yöntemler olduğunu belirterek suçluların yakalanmasında vatandaşın desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyelerinin sorularını yanıtlayan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği yetkilileri bundan sonra Kadın Meclisi ile ortak bilgilendirme çalışmaları yürüteceklerini söyleyerek bu tür programların devam edeceğini belirttiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız