SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.8 Katrilyonluk Malatya Projeleri!..

A- A+ PAYLAŞ

İl Koordinasyon Kurulu Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında 2007 yılının 2.Dönem toplantısını İl Özel İdare Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda, İnönü Üniversitesi karşısında üniversiteye ait alanda yapılması gündeme getirilen stadyum konusu da konuşuldu.

2007 YATIRIMLARI DEĞERLENDİRMESİ..
İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile kamu kurum ve kuruluşların yetkililerinin katıldığı İl Koordinasyon Kurulu'nda ilimizde 2007 yılında yapılacak olan yatırımlar değerlendirildi.

Toplantının açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya'da 2007 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam 668 projenin bulunduğunu, bu projelerden 67'sinin belediyelere ait olduğunu belirtti. Daşöz, yatırım projelerinin, 215'inin ulaştırma, 36'sının eğitim, 35'inin enerji, 28'inin tarım, 10'unun İmalat, 7'sinin sağlı, 4'ünün ise madencilik sektöründe bulunduğunu 333 projenin ise diğer kamu hizmetleri sektörüne ait olduğunu ifade etti.

Daşöz, toplam 668 projenin tutarının 1 Milyar 848 Milyon 485 Bin YTL (1 Katrilyon 884 Trilyon 485 Milyar Lira) olduğunu önceki yıllarda bu projeler için yapılan harcama tutarlarının 932 Milyon 94 Bin YTL olduğunu, 2007 yılı yatırım ödeneği tutarının ise 172 Milyon 45 Bin YTL olarak ayrıldığını kaydetti. Daşöz, 2007 yılı projeleri için yılın ilk 3 ayında yapılan harcamanın 9 Milyon 623 YTL olduğunu ve parasal gerçekleşmenin yüzde 7 olduğunu vurguladı.

Yatırımcı kuruluşlar bazında 2007 yılındaki projelere ayrılan ödeneklerle ilgili olarakta bilgi veren Vali Daşöz, 39 Milyon 346 Bin YTL ile Malatya Belediyesi'nin ilk sırada bulunduğunu, bunu 29 Milyon 451 Bin YTL ile İl Özel İdaresi, 22 Milyon 977 Bin YTL ile de DSİ'nin takip ettiğini ifade etti.

Daşöz, açıklamasında 2007 yılı ödeneği olarak ayrılan 142 Milyon 45 Bin YTL'nin sektörler itibariyle dağılımının ise; yüzde 19'unun Ulaşım, % 18 ile Tarım, % 12 ile Eğitim, % 3 ile sağlık ve yine % 3 ile enerji, madencilik ve imalat sektörlerine tahsis edildiğini, diğer kamu sektörleri yatırımları için ise % 45 ödenek ayrıldığını belirtti.

GAZ ŞİRKETİNİ BELEDİYECİDEN SORDU..
Vali Daşöz'ün konuşmasının ardından kuruluşların yetkilileri yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundular. İlk olarak konuşan Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim yürütülen projelere ilişkin bilgi verdi.

Vali Daşöz, doğalgaz şirketi PEGAZ'ın devrine ilişkin durumu sorunca Başkan Yardımcısı Sevim," Konu EPDK'ya gönderildi, kısa sürede oradan geçecektir. Bizde şirket yetkilileri ile görüşüp bu yıl yapılacak olan çalışmaları değerlendireceğiz. Yaklaşık 8 bin abone bulunmaktadır. Bunlardan yüzde 50'sinin alt yapılarının bitirildiği ve bağlantıya hazır hale geldiği belirtilmektedir" dedi.

STAD KONUSUNA ÜNİVERSİTE SICAK DEĞİL..
İnönü Üniversitesi Yapı Dairesi Başkanı Fatih Dulkadiroğlu'da üniversite olarak 8 eğitim, 5 sağlık 2'de teknolojik gelişme projelerinin bulunduğunu bunlar için 2007 yılı ödeneği olarak 13 Milyon YTL ödenek ayrıldığını ancak ödeneklerin henüz serbest bırakılmaması nedeniyle harcama yapılamadığını belirtti.

Vali Daşöz, Dulkadiroğlu'na Üniversite'nin karşı tarafında bulunan arazinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devri konusunu sordu. Dulkadiroğlu yapılan ön görüşmelerde 64 bin metrekare alanın devredilmesinin gündemde olduğunu ancak henüz Üniversite Yönetim Kurulu'nun karar vermediğini belirtti. Dulkadiroğlu, yönetim kurulunun arazinin devrinde stat yapımına sıcak bakmadığını da ifade etti. Vali Daşöz'de bunun nedeninin sorunca Dulkadiroğlu, güvenlik ile ilgili olduğunu söyledi. Güvenliğin kendilerine ait olduğunu ifade eden Vali Daşöz ise bu noktada bir sorun olduğunu sanmadığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız