SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1. Amatörde Kritik Maçlar

0
Güncellendi - 2016-03-12 17:15:11
1. Amatörde Kritik Maçlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi'nin son haftası büyük bir heyecana sahne olacak. Play-Off'a kalacak son takım ile küme düşecek takımın belli olacağı son hafta, kritik maçlarla sona erecek.

A Grubu'nda mücadele eden İnönü Üniversitespor, son haftaya girilirken, Play-Off'a kalmayı garantilemişti. 13 karşılaşma sonunda 12 galibiyet, 1'de mağlubiyet alan sarı siyahlılar, adını Play-Off'a yazdırmayı başardı.

DEMİRSPOR DAHA AVANTAJLI

Ligin son haftasında A Grubu'nda Play-Off'a kalacak son takım belli olacak. Grup'ta Demirspor, 31 puanla ikinci sırada yer alırken, büyük bir avantajı da elinde bulunduruyor. Grup'ta 28 puanla üçüncü sırada bulunan Hekimhan Beleidyesi Girmanaspor ise son haftada Demirspor'un mağlubiyetini bekleyecek.

Play-Off'a kalan ikinci takım olmayı hedefleyen Demirspor, ligin son haftasında İnönü Üniversitesispor ile karşı karşıya gelecek. Geride kalan sezon İnönü Üniversitesispor'u Play-Off maçlarında yenerek, lig şampiyonu olan Demiryolcuların takımı, bu sezonda aynı başarıyı göstermek istiyor.

İnönü Üniversitesispor, geçen yıl rakibine her 2 maçta da yenilerek, hem şampiyonluktan hem de BAL Ligi hedefinden olmuştu. Sarı siyahlılar, ligin son haftasında oynayacak olan bu zorlu karşılaşmaya rövanş gözüyle bakıyor.

DEMİRSPOR KAYBEDERSE, GİRMANA'NIN KAZANMASI YETECEK

Hekimhan Belediyesi Girmanaspor, ligin son haftasında Sanayispor ile karşı karşıya gelecek. Girmanaspor için, Demirspor'un yenilmesi halinde  bu maçta alınacak galibiyet yeterli olacak. Zira  Hekimhan Belediyesi Girmanaspor, Demirspor ile oynadığı ilk karşılaşmayı 3-1 kazanmış, ikinci karşılaşmada ise 3-3 berabere kalmıştı.

Bu sezon ne üst sıralarda ne de küme düşme potasında yer alan Sanayispor ile karşılaşacak olan  Hekimhan Belediyesi Girmanaspor, bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılacağına kesin gözüyle bakıyor.

KÜME DÜŞECEK TAKIM BELLİ OLACAK

Büyükler Ligi'nin son haftasında Play-Off'a kalacak son takımın yanı sıra küme düşecek takımda belli olacak.

A Grubu'nda Darendespor ile Çatyol Belediyespor küme düşmemek için mücadele edecek. Grup'ta 7. sırada bulunan Darendespor'un 8, son sıradaki Çatyol Belediyespor'un ise 5 puanı bulunuyor.

Grup'ta her iki takım birbirlerini 3-0'lık skorlarla yendi. Ancak Darendespor'un bir tane hükmen mağlubiyetinin bulunmasından dolayı gruptaki işlerde birazcık karışık.

Darendespor'un ligde kalması için Battalgazi Belediyespor deplasmanından alacağı 1 puan yeterli olacak. Darendespor'un yenilmesi halinde ise Çatyol Belediyespor'un Orduzuspor karşısında alacağı galibiyet, takımın ligde kalmasını sağlayacak.

İki takımın 8'er puanda olması halinde statü gereği hükmen mağlubiyet devreye girecek ve Darendespor küme düşmüş olacak.

B GRUBU'NDA MAÇLAR FORMALİTE

B Grubu'ndaki karşılaşmalar ise formalite gereği oynanacak. Grup'ta 34 puanla zirvede yer alan Doğanşehir Belediyespor ile 29 puanla ikinci sırada bulunan 1966 Malatya Gençlik Spor, Play-Off biletini almıştı.

Grup'ta sezon başında kurada yer almasına rağmen maçlara çıkmayan Tecdespor, küme düştü.

MAÇ PROGRAMI..

Ligin 12 Kart Cumartesi günü oynanacak son hafta maçlarının programı şöyle:

Yeşiltepe 1 nolu saha

14.00 Orduzuspor-Çatyol Belediyespor

Yeşiltepe 2 nolu saha

14.00 Sanayispor-Hekimhan Belediyesi Girmanaspor

Yeşiltepe 3 nolu saha

12.00 Adafı Kartalspor-Kaldırımgücü

14.00 Demirspor-İnönü Üniversitesispor

Battalgazi İlçe Stadı

14.00 Battalgazi Belediyespor-Darendespor

3 MAÇ HÜKMEN

Yeşilyurt Belediyspor-Tecdespor: 3-0 (hükmen)

Doğanşehir Belediyespor-Telekomspor: 3-0 (hükmen)

Malatyaspor-1966 Malatya Gençlik Spor: 0-3 (hükmen)

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız