SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.Asansör Şurası Düzenlendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:11:05
1.Asansör Şurası Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri’de ‘1. Asansör Şurası’ düzenlendi. 

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Kayseri Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (KAYSAD) tarafından 1. Asansör Şurası düzenlendi. Türkiye Elektrik Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenen şurada konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırçı, “Milyonlarca insan asansör kullanıyor. Zaman zaman ilimizde de yaralanma ve ya ölümle sonuçlanan kazalarda oluyor. Dolayısıyla çok önemli bir çalışma yapılıyor. Bu hususta da gerek TSE’nin A tipi muayene kuruluşu olarak görev yapıyor olması gerekse Kayseri’nin değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ve tabi sizlerin bu konuya hassasiyet göstermeleri örnek bir çalışma olarak değerlendirilebilir. Yıl içerisinde zaman zaman değerli başkanımız yönetim kurulu üyelerimizle hem sorunları paylaşıyor hem de önerileri sunuyorlar. Bizde İl Müdürlüğü olarak zaten mevzuat gereği biz bu denetimleri yapmak zorundayız ve çok önem veriyoruz. 2014 yılı içerisinde de Kayseri de bu denetimler yapılacak. Denetim kadromuzu genişlettik” dedi.

TSE İl Koordinatörü Zafer Dilci de, “Malumunuz 2012 yılının başından itibaren asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Merkezde üç belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimizin tamamına yakın 6 bin muayene kuruluşu olarak bizi tercih ettiler. Bu günden sonra çok zor bir süreç başladı. 30 yıl 40 yıl önce yapılmış asansörler daha sonra ki periyodik muayene kontrolleri yapılmamış. Bu asansörler bakım ehliyeti olmayan arkadaşlar tarafından yapılıyordu. Cebinde bir tornavida pense ile bunların bakımları yapılıyordu. Birdenbire bu sürece geçilmesi çok sıkıntılıydı. Ama Sağ olsun Bilgisayar Teknoloji İl müdürlüğümüz ve belediyelerimizin asansör firmalarının bu konuda dik durmaları sayesinde büyük çoğunluğu kırmızı etiket yapıştırmak zorunda kaldığımız kısmen de olsa revize edildi” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız