SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Ay İçinde Başvurulmalı

A- A+ PAYLAŞ
Yeşil kartlı olup vizesi dolanlar ile sosyal güvencesi olmayan vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) tescillerinin 1 Ocak itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) yapılmaya başlandı. Malatya'da, 127 bin 718 yeşil kart sahibinin olduğu hatırlatıldı. 
 
"RE'SEN YAPILMAYA BAŞLANMIŞTIR"
 
Bahsedilen kişilerin Malatya nüfusunun yüzde 17'ni oluşturduğunu söyleyen SGK Malatya İl Müdürü Metin Sümer,  "5510 sayılı Kanunun geçici 12. maddesine göre; yeşil kart sahibi olanlar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar, yani 74 milyon vatandaşımız, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren GSS kapsamına alınmıştır. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yeşil kart sahipleri 1 yıllık vize süreleri doluncaya kadar kurumumuz sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceklerdir. Ancak, vizesi dolan yeşil kartlılar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların GSS tescilleri 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren kurumumuzca re'sen yapılmaya başlanmıştır. Bu kişilerin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren 1 ay içerisinde gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 
 
DURUMU UYANLARINKİNİ DEVLET ÖDEYECEK 
 
Yapılan tespitlerden sonra, aile bireyleri arasında kişi başına düşen gelirin brüt asgari ücretin üçte birinden az olanların GSS primlerinin devlet tarafıdan ödeneceğini hatırlatan İl Müdürü Sümer, "Yine, aile içinde kişi başına düşen gelir, brüt asgari ücretin üçte biri ile brüt asgari ücret arasında olanlar aylık GSS primi olarak yaklaşık 33 TL ödeyeceklerdir. Şayet aile içindeki kişi başına düşen gelir brüt asgari ücret ile brüt asgari ücretin iki katı arasında olanlar ise aylık GSS primi olarak yaklaşık 100 TL ödeyeceklerdir. Yine aile içinde kişi başına düşen gelir, brüt asgari ücretin iki katından fazla olanlar ise aylık 200 TL GSS primi ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanacaklardır. Yeşil Kartlılar ile herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanlar 1 ay içerisinde gelir tespiti için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da SGK' na başvurmayanlar 200 TL GSS primi ödeyeceklerdir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız