SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Ay Sonra Üniversiteye 10 Heykel

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve 1 – 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı Org. Tuncay Çakan, Dilek Belediye Başkanı Muzaffer Güven, Rektör yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören İnönü Üniversitesi Caz Orkestrasının sunduğu mini konserin ardından yapılan açılış konuşmalarından sonra yapılan sempozyumun temsili açılışından sonra verilen kokteyl ile sona erdi.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve 30 Mayıs’a kadar sürecek olan ve yurt içinden 5 ve Sırbistan Karadağ, Mısır, İspanya, Gürcistan ve Bulgaristan’dan birer sanatçının katılacağı Sempozyumda ; Taş yontuculuğunda önemli yer tutan İlimiz sınırları içerisinde bulunan Kervansaraylar, Hanlar, Kale Surları, Kümbetler, Camiler, Sivil ve askeri mimariler üzerindeki taş kitabeler, konaklar, çeşmeler vb. eserlerin uzun dönemdir atıl kalan ve silinmeye yüz tutmuş bu geleneğin yeniden canlandırılarak çağa uygun bir düzeye getirilmesi de amaçlanıyor.

Sempozyum İ.Ü. Caz orkestrasının mini konseri ile başladıktan sonra konuşan “Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı Prof. Kadir Kargın özetle “Duygu ve düşüncelerin sanat eğitimi ile birlikte geliştirilmesinin yanı sıra Ulusal Kültür ve sanata sahiplenilmesi ve bu doğrultuda Heykel sanatının daha geniş kitlelere yaymak amacı ile düzenlediğimiz bu etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Hilmioğlu ise yaptığı konuşma da “ Üniversitemiz, Bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal, sportif yani her alanda büyük bir değişim-gelişim yaşıyor. Bu gelişim ve değişim Ulusal ve uluslar arası bilim ve sanat çevreleri tarafından dikkatle izleniyor. Üniversitemizin bugüne kadar en önemli iki eksiği olan Resim ve açık alanlarda Heykel sergisi Güzel Sanatlar Fakültemizin hizmete girmesinin üzerinden bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen yapılan Resim sergisi ve şimdi açılışını yaptığımız ve 1 ay sürecek olan Taş heykel sempozyumu ile bu önemli eksikliklerde giderilmiş olacak ve böylece 1 ay sonra 10 adet heykel üniversitemizin çeşitli yerlerinde sergilenecek”dedi.

Bu arada, İnönü Üniversitesi'nin internet sitesinde de organizasyonla ilgili, "“Yöremizde bulanan taşlar geleneksel yöntemlerle işlenmekte ve sınırlı alanlarda kullanılmaktadır.Yurt içi ve yurt dışından gelen profesyonel heykel sanatçılarının getirdikleri teknolojik yontma araçları ve sunacakları kullanım seçenekleri yöremiz ustaları ve sanat öğrencileri için ufuk açıcı olacaktır.Bölgenin gelişimi ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması hedeflenerek kurulan üniversitemiz; bilim ve sanatın her alanında bölgeye yaptığı katkıyı taş yontu, taş işçiliği ve taşa bağlı dekoratif bezeme alanlarında da gerçekleştirmek suretiyle öncülük misyonunu ulusal ve uluslar arası çerçevede devam ettirmeyi amaçlamaktadır.

Sempozyuma Ülkemizden Ayla Turan Tan, Berika İpekbayrak, Ferhat Kamil Satıcı, Nevzat Atalay ve Selçuk Yılmaz, Sırbistan Karadağ dan Giorgie Cpajak, Mısırdan; Hani Faisal, İspanya dan Miguel Isla, Gürcistan dan; İvane M. Tsiskadze, Bulgaristan dan Petre Petrov gibi sanatçılar katılacaklar."denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız