SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Ayda 107 bin Kişi Sorgulandı, 334 Şüpheli Yakalandı

0
Güncellendi - 2019-09-06 04:25:38
1 Ayda 107 bin Kişi Sorgulandı, 334 Şüpheli Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şube müdürlükleri ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen yol ve umuma açık yer denetimi, uygulamalarında 71 adet silah ele geçirildiği, 107 bin 431 kişinin GBT sorgusunun yapıldığı, aranan 239 kişinin yanı sıra düzenlenen operasyonlarda da çeşitli suçlarla ilgili 95 kişinin yakalandığı, 3 faili meçhul olayın da aydınlatıldığı açıklandı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından, Ağustos'ta yapılan uygulama, denetim ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak Malatya halkımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü, tarafından 2019 Yılı Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

-FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün ilimizdeki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; (46) şahıs hakkında işlem yapılmış; bunlardan (6) şahıs tutuklanmış, (27) şahıs ifadesinin ardından serbest bırakılmış, (13) şahıs ise firari olarak aranmaktadır.

-Ayrıca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında il dışından gelen talimat evrakları doğrultusunda (4) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüpheli şahıslar ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır.

-FETÖ/PDY Terör Örgütüne üye olmak suçundan aranması bulunan (1) şüpheli sahte kimlikle yakalanmış, adli makamlara sevk edilen şüpheli mahkemece tutuklanmıştır.

-PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında (2) şüpheli gözaltına alınmış, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (1)’i tutuklanmış, (1) şüpheli hakkında ise Adli Kontrol tedbiri uygulanmıştır.

-TKP/ML Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında (4) şüpheli gözaltına alınmıştır.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

-5607 Sayılı Kanun Kapsamında (3) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden; (142,5 Litre boğma rakı) ele geçirilmiştir.

-2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında (2) şüpheli hakkında işlem yapılmış, şüpheli şahıslardan (184 adet Obje) ele geçirilmiştir.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Uyuşturucu ile mücadele kapsamında TCK’nın 188/3. (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak) ve TCK’nın 191. maddesinden (Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak) suçlarından ilimiz genelinde yapılan çalışmalarda;

Toplam (19) operasyon gerçekleştirilmiş, yapılan çalışmalarda (33) şahıs gözaltına alınmıştır. Bu şahıslardan (9) şahıs hakkında TCK’nın ( 188/3-188/6 ), (24) şahıs hakkında TCK’nın (191.) maddesi kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen (8) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (1) şahıs adli kontrol hükümleri uygulanarak, (24) şahıs ise Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

Yapılan bu operasyonlar sonucu; (49 gr. Kubar Esrar), (124 gr. Toz Esrar) (8,10 gr. Metamfetamin), (75 Adet Ecstasy Hap), (105,32 gr. Sentetik Kannabinoid), (953 Adet Kullanımı Reçeteye tabi hap), maddeleri ele geçirilmiştir.

ASAYİŞ ŞUBE VE MERKEZ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİMİZCE (BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT) YAPILAN ŞOK UYGULAMALAR VE YOL UYGULAMALARINDA

(107.131 Şahsın GBT kontrolü yapılmış), yapılan bu kontroller neticesinde aranması bulunan (239) şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. (27 Ruhsatsız tabanca), (25 Kuru Sıkı tabanca), (19 Av Tüfeği), (385 adet çeşitli çaplarda Fişek), (45 adet kesici alet), (28 adet Uyuşturucu Hap), (218 gr Narkotik madde), (55,5 Litre boğma rakı), (31.100 TL sahte para) ele geçirilmiş ve (3 faili meçhul olay) aydınlatılmıştır.

Ayrıca Ahlak Büro Amirliğimiz ekipleri tarafından, 1072 Sayılı Kanun kapsamında ve Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama (Kumar/Tombala); suçlarından (4) ayrı Adrese İşlem Yapılmış, (4) şüpheli yakalanmıştır. Kumar oyunu oynayan (3) şahsa toplam (960 TL) idari para cezası uygulanmış, Kumar oyununda kullanılan (4 Adet Paramatik cihazı) ve toplam (609 TL) para ele geçirilerek kamuya aktarılmıştır,

Kimlik Bildirim Sistemine kayıtlı tesislere yönelik yapılan denetimlerde; (1) şahsa Kimlik Bildirim Sistemine kayıtlı olmadan günübirlik kiralama işi yaptığından dolayı (14.705 TL) idari para cezası kesilmiştir."

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız