SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Ayda 7 Faili Meçhul Aydınlatıldı

0
Güncellendi - 2018-06-07 03:41:22
1 Ayda 7 Faili Meçhul Aydınlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından 1 Mayıs ile 31 Mayıs günleri arasında gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerin sonuçlarıyla ilgili açıklama yapıldı.

TEM ve KOM Ekiplerinin Çalışmaları

FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün Malatya'daki yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 128  kişi hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerden 19'u tutuklanırken, 67 kişi  adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 15 kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, 9 kişinin ise  firari olarak arandığı, 18 kişiyle ilgili de işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak farklı illerin soruşturmaları kapsamında 36 kişi hakkında işlem yapıldığı,  29 kişinin hakkında soruşturma yapılan illere sevk edildiği, 7 kişinin ise arandığı bildirildi.

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında 5 kişi hakkında işlem yapıldığı, şüphelilerden 9 bin 530 paket gümrük kaçağı sigara, 5 kilogram nargile tütünü, 9 adet elektronik sigara ele geçirildiği belirtildi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna muhalefet suçundan ise bir kişi hakkında işlem yapıldığı, bu kişinin yapılan aramasında 30 adet sikke ele geçirildiği öğrenildi.

Sahte nüfus cüzdanı bulundurmak suçundan ise bir kişi hakkında işlem yapıldığı, bu kişinin işlemlerin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Narkotik Ekiplerinin Çalışmaları

Malatya genelinde yapılan çalışmalarda meydana gelen toplam 18 olayda; 11 kilo 681 gram Eroin, 128,65 gram Kubar esrar, 6 gram sentetik kannabinoid, 20 gram metamfetamin, 136 adet ecstasy, 38 adet yeşil reçeteye tabi hap ele geçirildi. Yapılan operasyonlar neticesinde 18 olayda 33 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 9'unun tutuklandığı, 1 kişinin ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bıralkıldığı öğrenildi.

Asayiş Ekiplerinin Çalışmaları

Yapılan asayiş uygulamaları kapsamında bin 679 kişinin sorgulaması yapılırken aranan 327 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi.  Çalışmalar kapsamında, 36 ruhsatsız tabanca, 27 kuru sıkı tabanca, 29 av tüfeği, 64 adet av tüfeği kartuşu, 256 adet çeşitli çaplarda fişek, 145 adet uyuşturucu hap, 44 kesici alet ele geçirildi. Ayrıca 7 faili meçhul olayında aydınlatıldığı ifade edildi.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından Mayıs ayı içerisinde 5 adet paramatik diye tabir edilen oyun aletine el konulurken, ayrıca tombala oynatan iş yerlerine yapılan baskınlarda 179 kişiye 46 bin 546 TL idari para cezası uygulandı. 3 tombala makinası, 12 farklı markalarda televizyon ve 4 kameraya el konulurken, iş yerleri hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Bir kişiye 'Kimlik Bildirim Sistemi'ne bağlanmadan günlük kiralama işi yaptığından dolayı 11 bin 885 TL idari para cezası uygulandı.  Ayrıca sahte yeşil reçete hazırlamak suretiyle, yeşil reçeteye tabi ilaçları temin etmek, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak ve nitelikli dolandırıcılık suçları ile ilgili yapılan operasyon neticesinde, 15 şüpheli hakkında işlem yapıldığı, yapılan operasyonda 11 tane doktor kaşesi bulunan sahte reçetenin ele geçirildiği öğrenildi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Garibanın biri (5 yıl önce)
    679 kişi sorgulanıyor 327 göz altına alınıyor ne oluyor Malatya ya böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • HACI (5 yıl önce)
    Sokakta ne işiniz var bağında bahçende çalış
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (5 yıl önce)
    şehir hiç olmadığı kadar tehlikeli insanlarla dolmuş birde af çıkarsa sokağa çıkamayacağız artık
    0
    0
    Yanıtla