SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1. Bilim Şenliği ve Fuarı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1. Bilim Şenliği ve Mesleki Teknik Eğitim Fuarı açıldı.

Kız Meslek Lisesi'nin bahçesinde yapılan açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süheyla Ünal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İŞKUR Müdürü Yaşar Karataş, Bölge Çalışma Müdürü Hayrettin Yerli, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "İlimizde yaklaşık 10 yıldır Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı yapılmaktadır. Mesleki ve teknik alandaki gelişmeler, meslek dalları kamuoyuna tanıtılmakta ve kamuoyundan mesleki teknik eğitime yönelmeleri amaçlanmaktadır. Mesleki eğitimi katkı sunmak ve istihdamını sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez İnönü Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İŞKUR, KOSGEB, Yerel Gündem 21 bu yıl fuara katıldılar. Fuarımız kapsamında ilköğretim 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için Kariyer Günleri düzenlenecektir" şeklinde bilgi verdi.

Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlimizde mesleki ve teknik okullara kayıt olan öğrenci sayısında son 3 yılda ortalama yüzde 30 oranında artış yaşanmaktadır. Memnuniyet verici bu gelişme nedeniyle bu okullarımızda neredeyse öğrenci alamayacak hale gelmiştir. Bir başka ifadeyle önümüzdeki eğitim yılı için özellikle il merkezimizde yeni mesleki-teknik okulların açılmasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda yeni tedbirler alınmaya çalışılmaktadır."

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Türkiye, mesleki ve teknik eğitimde dünya gerçeklerinin oldukça gerisinde. Hızlı bir şekilde ülke olarak bu oranımızı yükseltmeliyiz. Gelişmiş ülkelerdeki mesleki eğitimin desteklenmesinin bir sebebi de demokrasiyi iyice tesis etmiş olmasıdır. Sanayinin, endüstrinin ve bilişim sektörünün en önemli ihtiyaç duyduğu insan unsuru, mesleki konuda eğitimli bireydir. Mesleki ve teknik eğitimin önemi bütün dünya için bir ihtiyaçtır. Mesleki ve teknik eğitimde daha ileriye gitme mecburiyetimiz vardır. Sanayimizin en büyük ihtiyacı kendi mesleğinde uzmanlaşmış kalifiye eleman ihtiyacıdır" dedi.

Katılımcılar tek tek standları gezerek öğrencilerden bilgiler aldılar.

Fuarda İMKB Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin oynadığı kol bastı oyunu ise ilgi gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız