SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1. Engelliler Spor Şenliği

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından 1. Engelliler Spor Şenliği düzenlendi.

Organizasyonla ilgili olarak üniversiteden şu açıklama yapıldı:

"Engelliler haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından 1.Engelliler Spor Şenliği düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Doç Dr. Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, Malatya Sakatlar Derneği Başkanı A. Haydar Koyun, engelliler ve ailelerinin yanı sıra üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını BESYO Müdürü Doç Dr. Cengiz Aslan yaptı. Düzenlenen şenlik ile ilgili kısa bir bilgi veren Doç. Dr. Cengiz Aslan konuşmasında şunları söyledi: “Engelliler, engel olmayan bireyler olarak toplumda yerini almalıdır. Bu düşünceyle bugün burada düzenlediğimiz şenliğin onlar için önemli bir sosyal etkinlik olarak algılanacağını düşünüyorum.”

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Göreve geldiğim günden beri üniversite olarak engelliler konusunda gerekli duyarlılığı gösterebilmek adına önemli girişimlerde bulundum. Başta Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi kurmakla birlikte engellilerin bilimsel ortamda kendilerine yer bulmaları adına değişik faaliyetler gerçekleştirdik. Engellilerimiz yerleşke içerisinde daha rahat hareket edebilsinler diye bazı fiziki alt yapı çalışmaları yaptık. Beden Eğitimi ve Yüksekokula bağlı engellilere yönelik bir bölümün açılması için girişimlerimiz olumlu yönde gelişiyor. Engellilerimizin için sunulan sosyal ve kültürel etkinliklerin ülke genelinde arttığını görüyoruz. Bizde üniversite olarak bu gelişmelere paralel olarak her türlü katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran ise konuşmasında sporun insan bedeni üzerindeki faydalarından bahsederek üniversitede gerçekleştirilen bu faaliyetin çok önemli olduğunu söyledi. Kurumlar olarak halkımız ile birlikte el ele vererek engellilerimiz adına yapabileceğimiz ortak çalışmaların hem bugün açısından hem de gelecek açısından güzel sonuçlar doğuracağını ifade eden Vali Doç. Dr. Saran İnönü Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu bu etkinliği desteklediklerini ve çok memnun olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından BESYO plates grubu gösterileri, engelliler goolball gösterileri, BESYO çocuk jimnastik grubu gösterileri, engelliler tekerlekli basketbol gösterileri, BESYO dans grubunun gösterileri, engelliler voleybol-basketbol-badminton ve Futbol gösterileri, üniversitemiz halkoyunları gösterisi yapıldı.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından organize edilen ve engelliler ve ailelerinin düzenlenen şenlik karşısında çok memnun oldukları görüldü."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız