SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Eylül Dünya Barış Günü

0
Güncellendi - 2017-09-01 01:52:27
1 Eylül Dünya Barış Günü
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, Myanmar'da Müslümanların etnik katliamla  karşı karşıya kaldığını ve katliamın soykırıma dönüştüğünü belirtti,  katliamın durdurulması için tüm dünya ülkelerinin devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “her zamankinden daha fazla kardeşliğe, hoşgörüye, dayanışmaya ve barışa ihtiyacımız var”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. “Yanı başımızda Türkmenler, Süryaniler, Ezidiler, Kürtler ve mazlum halklar sokak ortasında katlediliyor, yerlerinden yurtlarından ediliyor” diyen Ağbaba, yaşadığımız coğrafyaya bakıldığında 1 Eylül’ün bir kutlama değil, barış ihtiyacının gündeme getirilmesi gereken gün olduğunu görüyor, Ulu önder Mustafa Kemal’in “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünün değerini bir kez daha anlıyoruz” dedi.

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Müslümanların etnik katliamla  karşı karşıya kaldığını ve katliamın soykırıma dönüştüğünü belirten Ağbaba, Arakanlı Müslümanların son 5 yılın en büyük saldırısıyla karşı karşıya olduklarını kaydederek, katliamın durdurulması için tüm dünya ülkelerinin devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

Tüm insanlığın en temel ihtiyacının, demokrasi, adalet, hukukun üstünlüğü ile temel hak ve hürriyetlerin eksiksiz kullanılması dolayısıyla bir iç ve dış barış olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ 20 Temmuz sivil darbesinin ardından ilan edilen OHAL ve arka arkaya çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle TBMM adeta askıya alınmış, demokrasi, insan hakları, temel özgürlükler ve iç barış baskıcı bir anlayışla yok edilmek istenmektedir. 1 Eylül Barış Gününde  öncelikli hedefimiz ve görevimiz, Laik cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak Türkiye’yi adalete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne dayalı bir ülke haline getirmektir” dedi.

Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye ve Dünya özlemi ile her türlü savaşa karşı olduklarını kaydeden Veli Ağbaba, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın savaşlarla, acı ve gözyaşlarıyla, kardeş katliamlarıyla anılmasına son vermeliyiz. Bu sebeple her zamankinden daha fazla kardeşliğe, hoşgörüye, dayanışmaya ve barışa ihtiyacımız var. 1 Eylül Dünya Barış Gününde, barışın egemen olacağı bir gelecek diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız