SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Günlük Grev

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:46
1 Günlük Grev
A- A+ PAYLAŞ
KESK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN, hükümetin önerdiği zam oranına tepki olarak, ortaklaşa 1 günlük grev başlattı. 
 
Malatya Gar binasının önünde bir araya gelen KESK, KAMU-SEN ve MEMUR-SEN sendikalarına üye bir grup, Malatya Gar binasına "Bu işyerinde grev var" pankartını asarak eylemi başlattılar.
 
Eylemde konuşan TUS Malatya Şube Başkanı Yusuf Kayan, "Sefalet zammına teslim olmayacağız. 23 Mayıs'ta 1 gün hizmet üretmeyeceğiz. Hükümet grev kararımızı açıklamamızın ardından 2012 yılının ilk dilimi için yüzde 3.5, ikinci dilimi için yüzde 4, 2012 yılı için ise zam oranının 3+3 olarak açıklamıştır. Yüzdelik zam tartışmalarının içine; ikramiye, yemek hakkı, fazla çalışma ücreti, yol ve servis gibi bir çok sosyal hak ise hiç konuşulmamaktadır. Aynı hükümet bir yılda doğalgaza yüzde 34, kömüre yüzde 26, mazota yüzde 24, benzine yüzde 23, elektriğe yüzde 19 zam yapmıştır. Bu da yetmezmiş gibi milletvekiline yüzde 45, bürokratlara yüzde 30 zam yapmıştır" ifadelerinde bulundu.
 
Eylemde TUS, UÇMS ve BTS Malatya şubeleri ortaklaşa olarak TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü'nde 1 günlüğüne grev başlattılar. Eylem, Malatya Gar binası girişine "Bu işyerinde grev var" pankartının asılması ile sona erdi.
 
Sağlıkçılar Grevde..
 
Malatya’da sağlıkçılar, hükümetle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklif ettiği zam oranını kabul etmeyerek, grev yaptı. 
 
Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü’nde toplanan sağlık çalışanları, hükümetin teklifine tepki gösterdi.
 
“Bu iş yerinde grev var” pankartları açan sağlık çalışanları adına konuşan KESK Malatya Dönem Sözcüsü ve SES Malatya Şube Başkanı İbrahim Taş, sendika yasasının çıkartılmayarak cumhuriyet tarihinde ilk kez kamu çalışanlarının zam almadan yeni bir yıla girdiklerini iddia etti.
Taş, kamu çalışanlarının insanca yaşamı hak ettiklerini kaydederek, “İş güvencesi, insanca yaşayabileceğimiz ücret verilmesi, can güvencesi, eşit, ücretsiz ve herkesin ulaşabileceği nitelikli bir sağlık sistemi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve grevli toplu sözleşmeli bir sendika yasası için grevdeyiz" ifadelerinde bulundu.
 
"Kamu kurumlarında farklı adlar adı altında ödenen tüm ek ödemelerin esas maaşımıza eklenmesini, gerçek anlamda eşit işe eşit ücret ilkesinin yaşama geçmesi için oluşturulan mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuşan İbrahim Taş, kamu çalışanlarının insanca yaşamı hak ettiklerini ve tüm kamu çalışanlarının maaşına yüzde 30 zam yapılması gerektiği görüşünü savundu.
 
KESK'de İş Bıraktı
Memur maaş zammını yetersiz gören Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı üyeler, hükümeti protesto etti. 
 
Eski Belediye Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, 4,5 milyon kamu emekçisine 2012 yılı için öngörülen zam oranı artışının komik olduğuna dikkat çeken KESK Dönem Sözcüsü ve SES Malatya Şube Başkanı İbrahim Taş, “Kamu emekçilerinin talep ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanların oyununu bozmaya kararlıyız” dedi. İnsanca geçinecek bir maaş verilmesi için alanlarda olduklarını söyleyen Taş, ”11 üyenin 6’sını hükümetin atadığı Hakem Kurulu, ne derece sağlıklı karar verecektir” diye sordu.
 
Ellerindeki pankartlarda maaş zammını yetersiz bulduklarına ilişkin yazılar yer alan KESK üyeleri, basın açıklamasından sonra topluca sendika binasına gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız