SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1. Kalite Kuru Kayısı 17-18 TL"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:54:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, “Eğer yeterli ihracat olursa, kayısı fiyatı tekrar yüksek fiyatlara çıkacağını ümit ediyoruz” dedi. 

Geçtiğimiz Mart ayı sonunda yaşanan zirai dondan sonra yüzde 95 civarında ürün kaybı gören kayısıda daha sonra yaşanan fiyat yüksekliği ve son günlerde biraz düşüşe geçmesini değerlendiren MTB Başkanı Gürsel Özbey, “Kayısı yurt dışına giderken, uzun yıllar fiyatlar belli bir rakamın üstüne çıkmıyordu. İthalatçılar, kayısıda yaşanan yüksek rakamları görünce Malatya’da kayısı var da, bize fazla fiyata mı satmak istiyorlar diye düşünenler oldu. Eylül ayında 6 bin ton civarında yurt dışı ihracatı olacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla fiyatın çok düşeceğini tahmin etmiyorum. Üreticilerimiz ve elinde kuru kayısı bulunan tüccarlarımız biraz sabırlı olsunlar. Eski fiyatlara tekrar geleceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özbey, “Uzun yıllara baktığımız zaman kayısının ihracatı, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarıdır. Ayda 5-6 bin ton ihracat sağlanırsa, tekrar yüksek fiyata geleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz Mart ayı sonunda yaşanan zirai dondan sonra yüzde 95 civarında ürün kaybı gören kayısıda daha sonra fiyat 3-4 katına çıkmıştı. Zirai don öncesi birinci kalite kuru kayısının toptan fiyatı 6-8 TL iken, 20 TL’ye kadar yükselmişti.

Bugünlerde ise birinci kalite kuru kayısının toptan fiyatı 17-18 TL civarında olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız