SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1. Kalite Üretim Yapıyorlar"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da galoş üretimi yapan engelli öğrenciler ekonomiye katkı sağlıyor.
 
Malatyada ağır ve orta düzeyli zihinsel engellilere eğitim veren Ali Kuşçu Eğitim Uygulama Okulu'nda galoş üreten engelli öğrenciler, hem boş zamanlarını olumlu şekilde değerlendiriyor, hem de ekonomiye katkı sağlıyor. Malatya Ali Kuşçu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Balyemez, yaptığı açıklamada, "Ağır ve Orta Düzeyde Zihinsel Engelli Çocuklara eğitim veren okulumuz iki kısımdan oluşmaktadır. Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi. Eğitim Uygulama kısmında 6-14 yaş arası zorunlu ilköğretim yaşındaki çocuklar eğitim almaktadır. İş Eğitim Merkezi kısmında ise, zorunlu eğitim çağı dışına çıkmış 14 yaşından büyük zihinsel engelli çocuklar bulunmaktadır. İş Eğitim Merkezinde üst yaş sınırı yoktur. Okulumuzun İş eğitim Kısmında halen 4 kursumuz devam etmektedir, bunlar; 1- Ahşap işleri kursu 2- Kız öğrencilere yönelik ev ekonomisi kursu 3- Mozaik kursu 4- Galoş üretimi kursu. Her bir kurs sınıfında en az 5, en fazla 10 öğrenci kayıt olabilmektedir. Halen 4 kursumuzda 10 kız 28 erkek olmak üzere 38 öğrencimiz bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Öğrencilerin Galoş da ürettiklerini söyleyen Balyemez, "Galoş kursumuzda ki öğrencilerimiz 2 adet galoş makinesiyle üretim yapmakta olup, kullandığımız malzemeler 1. kalitedir. Ürettiğimiz galoşlar piyasada bulunan hazır üretilen galoşlardan çok kaliteli ve dayanıklıdır. Ürettiğimiz galoşları ana okullarına, rehabilitasyon merkezlerine satmaktayız. Elde edilen gelirle de galoş malzemesi alarak bir kısım geliri de okulumuzun zorunlu giderleri için ve çocukların bazı ihtiyaçlarını karşılamak için kullanmaktayız" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız