SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1 Kasım Fırsat"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:48:40
A- A+ PAYLAŞ

Seçim gezilerini sürdüren Hakların Demokratik Partisi (HDP) Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, barışın kalıcı olması için elimizden geleni yapacağız. 

Malatya Milletvekili adayları Aydın Erdoğan, Perihan Yüce Kaya, Ebru Ergen Korkmaz, İbrahim Ulutaş’ın yanı sıra İl ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin, ziyaretlerinin il durağı Emek Partisi Malatya il örgütü oldu. HDP’li heyeti karşılayan il Örgüt Başkanı Kemal Gültekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gültekin, HDP’nin mecliste temsil edilmesinin önemli olduğunu belirtti. Gültekin, “Bu seçim süreci ülkemiz için gerçekten kayda değer giden bir seçim. Bu süreçte HDP’nin yeniden mecliste temsil edilmesi, daha güçlü temsil edilmesi bizim açımızdan da çok önemli bu nedenle ziyaretinizi çok anlamlı buluyoruz. Bizlerde HDP’nin seçim çalışmalarını kendi cephemizden yürüteceğiz, gittiğimiz her yerden, halkımızdan HDP’ye oy isteyeceğiz” dedi. Sohbet havasında geçen ziyaret sonrası HDP’li heyetin bir sonraki durağı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi oldu. HDP heyetini, il eş başkanı Bülent Uçar karşıladı. Uçar, “Bizim ekonomik, demokratik, bireysel haklarımızı hangi partinin savunacağına, hangi partinin savunduğunu da bilmekteler. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Türkiye’de ve ayrıca Ortadoğu’da bu partinin, olumsuz kaderin önünü açacağını ve olumluya çevireceğini biliyoruz. Sağlık çalışanlarının son dönemlerde hunharca ve alenen taranması, öldürülmesinin yansıtılması, meclise taşınması sadece bir parti tarafında olmuştur" diye konuştu. 

Yaptığı değerlendirmeler ile partisi ve kendilerine güç verdiklerini belirten HDP 1. Sıra Milletvekili adayı Aydın Erdoğan, 1 Kasım seçimlerini göstererek, fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “Gerçekten partimiz emekçilerin, halkların temsilcisi olmaktadır. Onların siyasetini meclise taşımak isteyen ve 7 Haziranda bunu yapan bir partidir. Bu konudaki değerlendirmelerinizden dolayı teşekkür ederim, diğer yandan saray tarafından başlatılmış olan bu çatışma süreci, savaş, insanların yaşam haklarını ortadan aldırdığı gibi, bunun ölümlerle sonuçlandığını hepimiz görüyoruz. Bu savaşa son vermek için 1 Kasım seçimleri halkımızın önüne bir fırsat olarak gelmektedir. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, savaşa son verme ve  barışın bu ülkede kalıcı olarak kurmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. SES sendikasına yapılan ziyaret sonrası heyet daha sonra Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesini ziyaret etti. PSAKD şube Başkanı Songül Tunçdemir, HDP heyetinin ziyaretinin kendileri mutlu ettiğini belirtti. Tunçdemir, “Tekrar, yeniden bir seçim süreci başladı. Her ne kadar ülke ateş altında olsa da bu seçim olacak, umarım olacak. Biraz umutlarımız kırılsa da HDP’den bizler çok umutluyuz. Bu baskılar ve yıldırma politikaları yolumuzdan bizleri çevirmeyecek, HDP’yi Türkiye’nin geleceği açısından önemsiyoruz” şeklinde konuştu. 7 Haziran Genel seçimlerinde olduğu gibi halkların desteğini alarak başarı elde edeceğini söyleyen Erdoğan, “Bugün halklara, inançlara, çalışanlara, gençlere, kadınlara saygısı olmayan ve ülkeyi şu anda bir kan deryasına çevirmiş olan yetkisiz, hukuk dışı bu iktidarı göndermek için, elimizden geleni yapmak için yola çıktık” diye konuştu. HDP heyetinin son durağı ise Zeynel Abidin Türbesi Vakfı Malatya Şubesi Oldu. Heyet Şube Başkanı Erdoğan Ünverdi’yi ziyarette, HDP’nin projelerini aktardı. Ünverdi, HDP’li misafirlerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. HDP’nin ezilenlerin ve onların taleplerini dile getiren parti olarak ifade eden Ünverdi, “Çoğulcu, katılımcı, adaletli, eşitlikten yana politikalar izleyen bir parti olarak Türkiye’nin şansı diyelim. Türkiye’de 1965’de bu tarafa emekçileri temsil eden bir parti mecliste yer almamaktadır. Türkiye’nin Barışına, kardeşliğine, refahına önemli hizmetler veren, yapmış oldukları çalışmalarla yoksulların umudu haline gelen, ezilenlerin umudu haine gelen, dışlananların umudu haline gelen bir parti.”

Erdoğan, Ünverdi'ye katıldığını belirterek, Ünverdi’ye teşekkür etti. 

HDP heyeti, Vakıf ziyareti ile ziyaretini sonlandırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız