SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''1 Kitap 1 Kebap'' Kampanyası

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:26:29
''1 Kitap 1 Kebap'' Kampanyası
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da bir esnaf, 20 adet kullanılmış atık pil getirene ''1 Kitap 1 Kebap'' hediye kampanyası başlattı. 
 
Tecde Mahallesi'nde esnaflık yapan Ali Yiğit, işyerine kurduğu atık pil toplama kutusuna 20 kullanılmış atık pil getirene 1 kitap 1 kebap vereceğini belirtti. 
 
Ali Yiğit, "Çevreye gelişigüzel atılan kullanılmış piller doğaya çok büyük zararlar vermektedir. Doğaya atılan bir kalem pil 4 metre kare toprağı işlevsiz hale getirdiği gibi 1 ton suyu'da kirletmektedir. Atık pillerin doğaya ve nihayetinde insan sağlığına verdiği zararlar halkımız tarafından pek te bilinmemektedir.Atık pil konusunda malesef insanlarımız çok detaylı bilgiye sahip olmadıkları için kullanılan ve ömrü biten piller gelişigüzel atılmaktadır.Oysa atık piller evsel atık olmadığı için çöplerle karıştırılmamalıdır" dedi. 
 
Başlattığı kampanya ile atık pillerin çevreye atılmamasını önlemek ve kamuoyunun gündemine gelmesi için atık pil toplamayı bir kampanyaya dönüştürdüğünü belirten Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atık Piller Eczanelerde ve okullarda bulunan atık pil kutularında toplanmaktadır. Özellikle okullarda öğrencilere atık pillerin çevreye verdiği zararlar sık sık anlatılmalı ve atık pil toplama okullarda bir kampanya ile yapılmalı. Belediye Çevre Müdürlüğü her mahalle muhtarlıklarına bir adet atık pil toplama kutuları bırakmalı ve atık pillerin doğaya atılmasının zararları afişler ile  nlatılmalı" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız