SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1. Ligde Kalıcı Olmak İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2017-07-28 03:23:12
A- A+ PAYLAŞ

  • MYBS Başkanı Sucu, Yeşilyurt Belediye Satranç takımının hedefinin 1. Lig’de kalıcı olmak olduğunu ifade etti.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor (MYBS) Satranç takımının 1. Lig’e yükselmesi dolayısıyla kentteki bir otelde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Malatya Yeşilyurt Belediyespor kulüp başkanı Dursun Cumali Sucu, 1. Lig’e yükselen Yeşilyurt Belediyespor Satranç Takımını tebrik etti.

Sucu, Konya’da 16-23 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 2017 Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi müsabakalarında Yeşilyurt Belediyespor Satranç Takımının 1. Lig’e yükseldiğini anımsattı.

Takımın geçen yıl 81 takım içerisinde 2. Lig’e yükseldiğini anımsatan Sucu, “Biz bununla yetinmedik. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın destekleriyle Yeşiltepe’de Şehit Ömer Halisdemir tesislerinde satranca biraz daha ağırlık verdik. Haftanın üç günü genç kesimlere ulaşmaya çalıştık ve çok güzel bir potansiyel yakaladık. 8 yaşındaki sporcumuz Eymen Akbayır’ı milli takıma gönderdik. Bunlar salon sporlarında azımsanacak bir başarı değil. Biz, Eymenleri, çocuklarımızı daha iyi yerlere götüreceğiz” dedi.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy’un destekleriyle iyi bir satranç takımı oluşturduklarını kaydeden Sucu, “1. Lig hedefiyle yola çıktık, Allah’ta bize nasip etti. 36 takım arasında ilk 4’e girerek, 1. Lig’e çıkmış olduk. Önemli olan burada kalıcı olabilmektir. Daha fazla çalışarak burada kalıcı olmaya çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Malatya’mızda bu kupayı getirdikleri için şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Sucu, Malatya Yeşilyurt Belediyespor kulübü olarak salon sporlarına büyük önem verdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Salon sporlarında 2016-2017’de çok güzel işler yaptık. Güreş branşında Avrupa üçüncüsü çıkarttık. Masa Tenisi 2. Lig’de, Voleybol 2. Lig’deyiz. Hedef 1. Lig’e çıkmak. Basketbolda Malatya şampiyonu olduk. Tekvandoda güzel işler yapıyoruz, 200 sporcuya ulaştık. Küçük bir olay değil. Çocuklarımızı kenar semtlerden toplayarak, toplumumuza birer faydalı nesil olarak yetiştirmek istiyoruz. Salon sporlarındaki bütün amacımız budur. Bu sene folklor ekibini kurduk ve Malatya şampiyonu olduk. Çalıştığı bölgede madde bağımlısı üç gencimizi folklorun içerisine katarak, kurtardık. Amacımız gençlere hizmet etmek. Yeşilyurt Belediyespor’u sadece futbolla konuşmamak gerekir, salon sporlarında da güzel işler yapıyoruz.”

Futbolda da iyi bir sporcu potansiyeline sahip olduklarına dikkat çeken Sucu, “400’e yakın sporcumuz var. U11’den, U-19’a kadar altyapıda güzel çocuklarımız yetişiyor. Bunlar Malatya’mızın çocukları, bu bölgeye hizmet edecekler. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından bize verilen bir görev var. Biz bu görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Bu kulüp bizim değil, Yeşilyurt’un takımı. Herkesin bu takıma sahip çıkarak, daha iyi yerlere getirmek için biz mücadele yapıyoruz ama herkesten de destek bekliyoruz” dedi.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy da, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Yeşilyurt Belediyespor’un kulüp başkanı Dursun Cumali Sucu’nun katkılarıyla iyi bir satranç takımı kurduklarını ve 1. Lig’e yükselme başarısını gösterdiklerini belirtti.

Toy, Malatya’da 4 kulübün yer aldığı bir lig oluşturduklarını kaydederek, Yeşilyurt Belediyespor’un ligi birinci tamamladıktan sonra kulüpler şampiyonasında geçen yıl 2. Lig’e, bu yılda 1. Lig’e yükseldiğini kaydetti.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un satrançta iyi bir takımının olduğuna dikkat çeken Toy, hedeflerinin 1. Lig’de kalıcı olmak olduğunu ifade etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız