SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1. Lige Çıktılar Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:15:55
1. Lige Çıktılar Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye basketbol tarihinde birinci ligde ilk kez bir takım bulundurma şansını yakalayan Uşak ilinde, yaşanan traji komik olaylar nedeniyle Uşaklı basketbolseverler takımlarını izlemekten mahrum kalacak. 

Sekiz senelik mücadele sonunda geçen sezon büyük bir özveri ile bu sezon Beko Basketbol Ligi’ne çıkmayı başaran Uşak temsilcisi Uşak Sportif takımı kentte yaşanan çeşitli bürokratik gelişmelerden dolayı salonsuz kaldı. Uşak’ta gerçekleşen salon sporlarının yapıldığı tek adres olan Atatürk Spor Salonu Uşak Sportif’in birinci lige çıkmasının ardından gelin gibi süslenerek tadilata alınmıştı. Yaklaşık olarak 500 bin TL harcanarak hazır duruma getirilen salona, onca yapılan masrafın ardından depreme dayanıklılık testi yapıldı ve salona çürük raporu verilerek salon mühürlendi. Ligin başlamasına son bir hafta kala yapılan deprem testi ve ardından salonun kullanıma kapatılması Uşak Sportif Kulübünü çaresiz bıraktı.

Kulüp Başkanı Serdar Sağıroğlu ise yaşanan gelişmelere anlam veremediklerini belirterek, “Alternatif olarak düşünülen tek saha Uşak Üniversitesi’ nin spor salonu. Ligde evimizdeki ilk maçımızı burada oynayacağız. Fakat sonraki maçlar için üniversite yönetimi yüksek rakamlar talep ediyor. Kulüp olarak bize yaşatılan krizi fırsata çevirmek isteyenlerin olması Uşak adına çok üzücü bir durum. Eğer yetkililer acilen salon sorununu çözmez ise takımımız iç saha maçlarını yakın illerde oynamak zorunda kalacak ve Uşaklı basketbolseverleri bu zevkten mahrum bırakacaklar. Takım göçmen kuş gibi oldu, motivasyonu bozuldu. Takımın maddi anlamda geleceğini belirleyecek sponsorlar görüşmeleri askıya aldılar. Uşak’ın tanımından yakınıp duran yetkilileri ve bürokratları Uşak adına acilen çözüm bulmaya davet ediyorum” dedi.

Uşak Sportif basketbol takımı yaşanan bu olumsuz gelişmeler altında bugün kendi evinde Aykon TED Ankara Koleji karşısında ilk maçına çıkacak. Uşak Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 15:00’de başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız