SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1. Malatya Eğitim Zirvesi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 1. Malatya Eğitim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Eğitim; bireylerin, toplumların, ülkelerin en önemli meselesidir" dedi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 1. Malatya Eğitim Zirvesi, İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. 21-26 Haziran 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve toplam 3 bin 95 öğretmenin katılacağı 1. Malatya Eğitim Zirvesi'nin açılışına; Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, Defterdar Fikret Ünal, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Bulut, eğitim zirvesinin öğretmenlerin okullarda yaptığı mesleki çalışmaların devamı niteliğinde olacağını bildirerek, eğitimdeki güncel ve son değişikliklerin ele alınacağını kaydetti. Bulut, eğitimin; toplumları aydınlığın ışığıyla buluşturan, ülkelerin çağdaş dünyayla bütünleşme sürecini hızlandıran, uygarlık yarışında etkin ve güçlü biçimde katılmasını sağlayan en önemli araç olduğunu söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kılıç ise yaptığı konuşmasında, "Eğitime değer veren bir toplumuz. Bireyleri hizmet içi programlara almanın gayesi, iş başında uyumu ve verimi arttırmanın yanı sıra en son devam ettiği öğretim kademesinde edindikleri bilgi ve yetenekleri geliştirmek ve çalışanları gereksinim duydukları bilimsel ve teknolojik verilerle donatmaktır" ifadelerini kaydetti.

Vali Halil İbrahim Daşöz, yaptığı konuşmasında, "Biz ülkemizde en çok neyi tartışıyoruz? Sadece eğitimle ilgili değil. Okumadan nasıl alim olurum, çalışmadan nasıl zengin olurum, hak etmeden nasıl şöhret olurum. Hep böyle sanal şeylerle yoğunlaştığımız için, ondan sonra hep böyle isyan duygularıyla hareket ediyoruz. Çünkü adalet denilen şeye yürekten inanmıyoruz. Hak mücadelesi yapıyor görünüyoruz, aslında hep imtiyaz mücadelesi yapıyoruz. Kuvvetli durumda olduğumuz zaman adalet hiç aklımıza gelmiyor ama zayıf durumda olduğumuz zaman adaletin uygulanmasını istiyoruz. Bu genel olarak hepimizde az veya çok hakim olan bir duygu" dedi.

Vali Daşöz, eğitimin bireylerin, toplumların, ülkelerin en önemli meselesi olduğunu aktararak, "Eğitim insanların niteliğini yükseltme süreci ve uygulamasıdır. Eğitim sadece devlete veya sadece anne ve babalara bırakılmayacak kadar önemli bir konudur. Eğitimin en önemli unsuru öğretmendir. Yeryüzünde idealizm isteyen tek meslek bence öğretmenliktir. Öğretmenler yüksek maaşlı memurlar değildir, onun için maaşa göre mesleklerini değerlendirmesinler. Buradaki yetersizliği hepimiz kabul ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra, öğretmenlere seminer verilmeye başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız