SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'1 Masrafla 99 Kazanç Olabilir'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklaşa "İş Sağlığı ve İş Güvenliğinde Stres" konulu eğitim semineri düzenledi.

MTSO toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerine ÇASGEM Başkanı Abdullah Sertkaya, MTSO Genel Sekreteri Said Kabadayı, SGK Müdürü Metin Sümer, İş-Kur İl Müdürü Yaşar Karataş ve Bölge Çalışma Müdürü Hayrettin Yerli'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işverenler katıldı.

Seminer öncesi bir konuşma yapan ÇASGEM Başkanı Abdullah Sertkaya, ÇASGEM'in faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Yüzde 1 masrafla yüzde 99 kazanç elde edebiliriz. Ancak öğrenmek zorundayız. Öğrenmeyi terk ettiğimiz an yaşlanırız. Çalışma hayatında kalitesizlik söz konusuysa 1 yaşında da olsanız yaşlanırsınız. Bu nedenle iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem vermek gerekiyor" dedi.

MTSO Genel Sekreteri Said Kabadayı ise, "İşçi varsa işveren de vardır. İşveren varsa kamu kurum ve kuruluşların denetimi de mutlaka olacaktır. Bu kapsamda insanların görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde bilmeleri ve bunu yerine getirmeleri gerekiyor. Bilmeden insanlar bazen birçok yanlışlıklara, vebale ve aksaklıklara neden olabiliyor. İnsanların hayatlarını, yaşam süreçlerini engelleyecek sıkıntılara neden olmaktadır. ÇASGEM ile odamız sosyal güvenlik projesi gereği iş sağlığı ve güvenliğinin temel prensipleri konusunda bu bilgilendirme seminerini gerçekleştirdi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferdane Oğuz Öncül ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tevfik Ozan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız