SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Mayıs Açıklamaları

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:30:00
1 Mayıs Açıklamaları
A- A+ PAYLAŞ

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla siyasiler ve kuruluş temsilcileri mesajlar yayınladılar.

AKIN'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın'ın 1 Mayıs mesajı şöyle:

"1 Mayıs, Ülkemizde ilk kez hükümetimizin attığı adımlarla Emek ve Dayanışma Günü olarak, resmi tatil ilan edilmiştir. 1 Mayıs artık kavga ve çatışmanın değil barış, kardeşlik, dayanışma ve emeğin bayramı olarak kutlanmaktadır. Bundan kısa süre önce, 1 Mayıslar, bize şiddetin, provokasyonların, kargaşa ve kavgaların ön planda olduğu günleri hatırlatmaktaydı. Ülkemiz demokrasisini güçlendirip, hak ve özgürlükleri genişlettikçe, 1 Mayıslar toplumu tedirgin eden değil, millet olarak bayram havasında kutlayacağımız günler haline gelmiştir.

Hükümetimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da işçi, memur ve emekçi vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya ve bu yolda gerekli bütün adımları atmaya kararlılıkla devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

CHP İL BAŞKANI..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “1 Mayıs’ta işçi ve partililerimizle birlikte alan ve sokakta olacağız” dedi. 

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle parti binasında basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz,”1 Mayıs işçilerimiz ve emekçilerimiz açısından hak ve özgürlükler mücadelesinin en önemli günüdür.

1 Mayıs aynı zamanda savaşa ve sömürüye karşı dünya emekçilerinin barış diye haykırdığı gündür.

1 Mayıs dili, dini, ırkı, ulusu, cinsiyeti, siyasal ve sosyal düşüncesi ne olursa olsun milyarlarca işçinin demokratik, sosyal haklarını haykırdığı dayanışmayı ve mücadelesini yükselttiği gündür.

İşçilerimizin ve emekçilerimizin örgütlenme, toplu pazarlık ve sosyal güvenlik haklarına yönelik saldırılar artarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Bizler CHP’liler olarak insanca yaşam, eşit, özgür, sömürüsüz, savaşsız, demokratik, çağdaş ve aydınlık bir gelecek var etme mücadelesinde bütün emekçi ve işçilerle birlikte 1 Mayısta tüm kadrolarımızla Milletvekilimiz Veli Ağbaba ile sokakta olacağız, bu gidişe birlikte dur diyeceğiz. Tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyoruz” diyen Kiraz, “1 Mayıs Çarşamba günü Saat: 12:00’de Parti Binamız önünde buluşarak 1 Mayıs Kutlamasına katılacağız. Tüm Malatyalıları bu buluşmaya davet ediyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı.

EĞİTİM İŞ AÇIKLAMASI..

Eğitim İş Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

"1 Mayıs 2013 İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamaları emeğin kazanılmış haklarına yönelik yeni saldırıların gündeme geldiği bir dönemde gerçekleşmektedir. Bir yanda kıdem tazminatının kademeli olarak kaldırılması, Özel İstihdam Bürolarının kölelik büroları haline getirilmesi, taşeronluğun, güvencesiz ve kuralsız esnek çalışmanın “Ulusal İstihdam Stratejisi” adı altında yaygınlaştırılması, diğer yandan grev yasaklarında ısrar eden, emek sınıfının önüne konulan barajları koruyan, yasakçı bir sendikalar yasası, emekçiler için yıkıcı sonuçlar doğurmuştur. 

Gün, etnik ve dinsel kimliklerin öne çıkarıldığı gün değil, tıpkı 1886 yılında olduğu gibi sınıf dayanışmasının öne çıkarılacağı; sömürgeciliğe karşı bağımsızlık bayrağının dalgalandırılacağı; emperyalizme karşı mazlum ulusların dayanışma içinde olacağı gündür.  Eğitim-İş olarak; 1 Mayıs’ta alanlardayız. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız