SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Mayıs Mitingi'ne Çağırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:30:19
1 Mayıs Mitingi'ne Çağırdı
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ali Ekber Baytemur, “Emek için, barış için, eşitlik için, özgürlük ve demokrasi için sesimiz sokaklardan çığ gibi yükselecektir” dedi. Bu arada, Malatya'da 1 Mayıs mitinginin Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağında (100. Yıl Kavşağı) yapılacağı bildirildi. Milli Egemenlik Alt Kavşağı'nda 12.00'de toplanacak grupların, miting alanına kadar yürüyecekleri, mitingin 13.00'de başlayacağı öğırenildi.

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yapacakları etkinlik hakkında bilgi veren Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur, “İşçi sınıfının, emekçilerin uluslar arası birlik, dayanışma ve mücadele gününde, 1 Mayıs Bayramında el ele, kol kola, omuz omuza alanlarda olacağız.

1 Mayıs 2013’te, dünyanın bütün işçileriyle, emekçileriyle, ezilenleriyle, yoksullarıyla, işsizleriyle, gençleriyle, öğrencileriyle, kadınlarıyla birlikte erkek egemen kapitalist sistemin sömürüsüne, baskısına karşı, emperyalizmin dünya halklarına saldırılarına karşı, emek için, barış için, eşitlik için, özgürlük ve demokrasi için sesimiz sokaklardan çığ gibi yükselecek” ifadelerini kullandı.

Baytemur, “Kapitalist sistem yeni dünya düzenini, her geçen gün, saldırılarını daha da yoğunlaştırarak, emperyalist işgallerini genişleterek oturtuyor, pekiştiriyor. Üretimi dönüştürme sürecini küresel çapta uyguladığı politikalarla tamamlıyor. Emperyalist işgallerin yeni biçimlerini taşeronları aracılığıyla dünya halklarına, Ortadoğu halklarına dayatıyor” dedi.

Baytemur, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Eşitlikten, özgürlükten, barıştan, yana bir ülke ve dünya kurmak, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hakim olduğu bir geleceği yaratmak için mücadelemize devam edeceğimizi tüm halkımıza duyuruyor, 1 Mayıs 2013 Çarşamba günü Emeksiz Meydanı’nda (Milli Egemenlik Üst Kavşağı) bir arada sesimizi yükseltmeye, sözümüzü söylemeye çağırıyoruz. Yarın Emeksiz Caddesi alt kavşağında, saat 12.00’ de başlatacağımız emek, barış, özgürlük ve demokrasi yürüyüşümüze tüm halkımızın katılımını bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız