SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Mayıs Üst Kavşakta

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bazı siyasi parti, sendika ve derneklerce düzenlenecek olan miting için Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağının tahsis edildiği bildirildi. Emniyet Müdürlüğü, miting nedeniyle yapılan trafik düzenlemesi hakkında da bilgi verildi. Bu arada AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz de, 1 Mayıs dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

MİLLİ EGEMENLİK ÜST KAVŞAĞINDA..
1 Mayıs Cumartesi günü 14.00- 17.00 arasında mitingin gerçekleştirileceği, kavşağa bağlanan yolların bu sürede trafiğe kapalı olacağı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü de mitingin yapılacağı bölgeyle ilgili yapılan trafik düzenlemeleri konusunda şu açıklamayı yaptı:

"01 Mayıs 2010 günü 100. Yıl Kavşağında kutlanacak olan “Emek ve Dayanışma Günü” kapsamında 100. Yıl Kavşağına çıkan yollar saat 12.00 dan itibaren miting bitinceye kadar kontrollü olarak araç trafiğine kapatılacaktır. Araç sürücülerimizin istikamete doğru tali yolları kullanmaları önemle rica olunur.

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR
1-100. Yıl Kavşağına açılan tüm tali yollar
2-Milli Egemenlik Caddesi (Ofis Kavşağı ile 100. Yıl Kavşağı arası)
3-Cengiz TOPEL Caddesi (Mücelli Sağlık Ocağı ile 100. Yıl Kavşağı arası)
4-İsmet Paşa Caddesi (1. ve 3. Sokak ile 100. Yıl Kavşağı arası)
5-Hasan Bey Caddesi (Karanfil Sokak ile 100. Yıl Kavşağı arası)
6-Beş Konaklar Özden Sokaktan Milli Egemenlik Caddesine giriş trafiğe kapatılacaktır."

ÖZ'ÜN MESAJI..
Öte yandan AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, 1 Mayıs nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Öz'ün mesajı şöyle:

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dayanışma açısından önemli bir gün olan işçi bayramı, emekçi ve üretenlerin bayramıdır. İnancımızın da gereği olarak, emeği, alın terini kutsal gören bir anlayış içinde olmamız gerekmektedir.

İşçi ve üretenlerin, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması bakımından verdikleri çabanın bir nebzede olsa anılması ve hatırlanması açısından da ayrıca önem taşımaktadır.

Sendikal haklar ve insanca yaşam mücadeleleri, dayanışmanın ve birlikte olmanın verdiği heyecanla, çalışma hayatının, ekonomik, demokratik, sosyal ve özlük haklarının desteklenmesi bakımından da önemli bir gündür.

Hükümetimiz de, işçilerimizin ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesinin, ülke ve demokrasimizin kalkınmasının, çalışma hayatımızın içinde bulunduğu koşullarla doğru orantılı olduğunun bilincindedir.

Bu çerçevede hükümetimiz geçen yıl 1 Mayıs gününün mecliste kabul edilmesi konusunda gerekeni yapmış ve 1 Mayıs günün Emek ve Dayanışma bayramı olmasını sağlamıştır. Büyük gayret göstererek çalışmalarını yaptığımız Anayasa değişiklik paketimizde de işçilerimiz için grev yasaklarının daraltılması, memurumuzun toplu sözleşme hakkına kavuşturulması, emekli vatandaşlarımızın da toplu sözleşme hükümlerinin yansıltılmasını içermektedir.

Ülke genelinde ve Malatya’mız da yapılacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramının, coşku, kardeşlik, huzur ve sukünet içinde kutlanması temennisi ile tüm çalışanların bayramını kutluyor, sevgilerimi sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız