SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Mayıs'a Sakin Kutlama

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:00
1 Mayıs'a Sakin Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

"İşçi Bayramı" olarak da adlandırılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Malatya'da da Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağında (100. Yıl Kavşağı) düzenlenen mitingle kutlandı.

Kutlama töreni KESK öncülüğünde sendika ve derneklerin oluşturduğu komite tarafından organize edildi. Bazı siyasi partilerinde destek verdiği 1 Mayıs kutlaması 100.Yıl Kavşağı’nda gerçekleştirildi.

Miting tertip komitesi adına konuşma yapan  KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur,  “ Bugün dünyanın dört bir yanında işçiler, emekçiler, yoksul köylüler, ezilen halklar, yüreği emekten yana atan tüm toplumsal kesimler mücadeleyi, dayanışmayı, birliği alanlara taşıyor! Bugün 1 Mayıs, alanlarda mücadelenin ateşi ve coşkusu hep bir ağızdan çığlığa dönüşüyor!” dedi.

Baytemur konuşmasında, “Bugün kapitalizmin içinde bulunduğu krizle tarih yeniden bir dönüm noktasını yaşıyor. Dünya kapitalizmi II. Dünya Savaşından beri ilk kez bu denli bir daralma yaşarken, tüm dünya işçilerine, emekçilerine neo liberal saldırılar artıyor. Yoğun mücadelelerle kazanılmış haklar ellerinden alınıyor, ücretleri düşürülüyor, sermaye bir kez daha emeğin kazanımları üzerinden hegemonyasını güçlendirmeye çalışıyor, sömürüyor, yıkıyor, yok ediyor, talan ediyor.” Diyerek şunları söyledi:

“Ülkemizde işçiler ve emekçiler olarak birliğe, dayanışmaya ve ortak mücadeleye her zamandan daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. AKP iktidarı eliyle ülkenin ve emekçi halkın geleceği karartılmaya çalışılıyor. Yukarıdan aşağıya devletin tüm kurumlan üzerinde kurulan tekelci iktidar başkanlık sistemi ile tek adam diktasına dönüştürülmeye çalışılıyor. Bir avuç zenginin daha fazla zenginleşmesi için milyonlar yoksullaştırılıyor, yaşadığı evlere kadar sahip oldukları her şey iktidar eliyle sermayeye sunuluyor.

İnsanı, emeği ve doğayı son damlasına kadar sömüren bu düzen, hayatın her alanını ticarileştirerek başta sağlık ve eğitim olmak üzere en temel haklarımızı bile ellerimizden alırken, bizlere sefalet ücretleriyle açlığı, yoksulluğu reva görüyor. Dizginlerinden koparılmış sermayeye ‘Daha ucuz emek, daha fazla kar’ için taşeron tipi güvencesizlikle kölelik düzenini inşa ediyor.”

Baytemur konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Mücadelesini verdiğimiz Türkiye eşit. özgür, demokratik ve bağımsız bir Türkiye'dir. Bugün AKP. Ortadoğu halklarını kuşatan emperyalist savaşta bölgesel bir güç olma hevesiyle ülkemizi kanlı savaşların taşeronluğunu üstlenmeye sürüklemektedir.

Ülkemiz, Hatay'dan Malatya'ya, Adana'dan İzmir'e yurdun dört bir yanına yerleştirilen NATO üsleri ve füzeleriyle emperyalizmin cephe ülkesi haline gelirken, ABD'nin askeri üsleriyle kuşatılmaktadır.

Emperyalizmin yuvalandığı, temas ettiği her yere götürdüğü tek şey egemenlik tutkusudur. Bugün Ortadoğu halklarının gelecekleri ellerinden alınırken. NATO bombalarıyla küresel sermayeye daha fazla sömüreceği tahakküm alanları açılmaktadır. Ardında milyonlarca ölüm, acı ve gözyaşı bırakarak, halkların kalbinde onarılmaz yaralar açarak ilerlemektedir. AKP ise ABD’nin taşeronluğunu. NATO'nun ev sahipliğini yaparak bu kirli ve karanlık tarihte ülkemizi işbirlikçi taraf haline getirmektedir. Bizler, ülkemizin kanlı tarihe ortaklık edecek bir ülkeye dönüşmesine; Emperyalizmin maşası haline gelerek komşularıyla savaşın eşiğine gelmesine; Ortadoğu halklarının özgürlük ve demokrasi temelli geleceklerini yok etmek için ülkemizde savaş hazırlığı içinde olan NATO üslerine, ABD askerlerine İzin vermeyeceğiz!

Sokaklarında kardeşlik türküleri söylenen, emeğin hakkının, insanlık onurunun en temel değerler olarak görüldüğü bir Türkiye, ancak bizlerin ellerindedir. Sermayenin dünyasına karşı emeğin dünyası; sömürünün ve köleliğin dünyasına karşı kardeşliğin ve özgürlüğün dünyası bizlerin mücadelelerinde kurulacaktır.”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı kısa konuşmada, AKP’nin gerçek yüzünü İstanbul Taksim’de bir kez daha gösterdiğini belirterek, “AKP iktidarı Türkiye’yi dünya birincisi yaptı. Hangi alanda  birinci yaptı. Cezaevinde en fazla öğretmen, en fazla öğrenci, en fazla milletvekili, en fazla avukat, en fazla sendikacının bulunduğu ülke haline getirdi.” dedi.

1 Mayıs kutlamalarına katılan BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise konuşmasında  “Bugüne kadar bu ülkenin bayrağı ile kafamızı kırmaya kalktılar. Ama bu ülkenin bayrağını ancak ve ancak biz koruyabiliriz” dedi. 

Malatya'da 100.Yıl Kavşağı'nda KESK'in öncülüğünde düzenlenen mitinge katılan BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, “Türkiye’ni önünde artık yeni bir kapı açıldı. Türkiye artık kendi öz dinamikleri ile kendi öz gücü ile kendini, kendi geleceğini kurma aşamasına gelmiştir. Bu süreç, bu aşama bütün Türkiye’ye armağan olsun, kutlu olsun. Türkiye bu süreci başarı ile götürürse, bilin ki Ortadoğu’ya, bilinci bütün Ortadoğu’daki devrimci mücadeleye, Ortadoğu’nun yeniden inşa sürecine rehber edecektir. Ama herkes bilmeli ki, bu süreçte Kürt haklıda, Türk halkı da bir bütün olarak, bütün Türkiye kazanacaktır. Birilerinin rahatı kaçıyor. Birilerini savaş çığırtkanlığına, savaş baronluğuna evet çomak sokmuş oluyoruz. Biz bu çomağı sokmaya devam edeceğiz. Süreç için pazarlık yapıldığı iddiasında bulunanlara 'Haydi oradan ense tıraşınızı görelim' diyoruz. Bugüne kadar bu ülkenin bayrağı ile kafamızı kırmaya kalktılar. Ama bu ülkenin bayrağını ancak ve ancak biz koruyabiliriz. Ancak ve ancak biz yükseltebiliriz. Herkes bundan emin olsun. O yerlere düşürülen, sopası ile kafamız yarılan bayrak artık Türkiye’de halkların ittifaklarının bayrağı olacaktır. Egemenlerin değil, gerçek sahiplerinin bayrağı olacaktır” diye konuştu.

Saat 13.00'de başlayan miting, cezaevinde bulunan KESK üye ve yöneticilerinden Ali Piro ve Erdoğan Canpolat’ın  mesajlarının okunması ile devam etti ve halayların çekilmesiyle saat 15.30 sıralarında sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız