SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Mayıs'ta Taksim'e İzin

A- A+ PAYLAŞ

36 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı 1 Mayıs 1977'den sonra kutlamalara kapatılan Taksim meydanı 33 yıl sonra ilk kez işçilere açıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için sendikalarla mutabakata varıldığını açıkladı.

Vali Güler, sendikalarla görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Taksim, emek ve dayanışma günü için konfederasyonlara tahsis edilecektir. Devletin önemli görevlerinden biri özgürlüklerin önünü açmaktır.''

'TAKSİM OLAYI ARTIK AŞILMALI'

Türk-İş Genel başkanı Mustafa Kumlu da 1 Mayıs'ın anlamına yakışır şekilde kutlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kumlu, ''3 işçi ve 3 memur konfederasyonu 5 Nisan’da bir araya geldik. Emek ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde kutlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi, hep tartışılan Taksim olayının artık aşılması gerektiğini belirttik. 12 Eylül’de alınan bu hakkın tatil ilan edilmesinden dolayı başta sayın Başbakan’a, Hükümete ve Parlamento'ya teşekkür etmiştik. Bizim çizdiğimiz hukuk çerçevesinde alanda olacağız. Bu 1 Mayıs’a bayrama yakışır şekilde olması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız'' dedi.

'BAYRAM HAVASINDA 1 MAYIS'

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ise 1 Mayıs'ın Taksim'de bayram havasında kutlanacağını ifade etti.

''Geçmiş bir tartışmayı gündemimize hiç taşımayacağız. Sayın Vali de ifade etti. Bu 1 Mayıs açısından Taksim Meydanı’nın bir miting alanı olmadığı gerçeğiyle talepte bulunduk. Bayram havasında 1 Mayıs kutlayacağız'' diyen Çelebi, ''Örnek olacak 1 Mayıs’ı oluşturmak istiyoruz. Bütün katılımcıların bu disipline uyması gerekir. Bizim de sorumluluğumuz var. Tam bir dayanışma ve tam bir coşku içinde konfederasyonlarımız düşen görevleri ortaya koyacağımızı söylemek istiyorum'' şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız