SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Milyon 406 Bin 182 Tercih

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:45:57
1 Milyon 406 Bin 182 Tercih
A- A+ PAYLAŞ

KPSS-2012/2 sonuçlarına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirilmek için 1 milyon 406 bin 182 aday tercihte bulundu.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS-2012/2) tercih işlemlerinin dün saat 23.59'da sona erdiği ifade edilerek, KPSS-2012/2 yerleştirme işlemi için toplam 1 milyon 406 bin 182 adayın tercih yaptığı belirtildi.

Açıklamada, bazı basın yayın organlarında ''sistemin çalışmadığına, bu nedenle adayların tercihlerini yapamadıklarına'' ilişkin yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. 

Tercihlerin son günü olan 28 Kasım'da 418 bin 902 aday, 27 Kasım'da ise sadece 150 bin 394 adayın tercih işlemi yaptığının kaydedildiği açıklamaya şöyle devam edildi:

''Sistemde bir sorun oluşmamıştır. 10 gün süren tercih işleminde ilk 9 günde ortalama 100 bin aday tercihini yaparken, toplam tercih yapan adayların yaklaşık yüzde 30'u, son günde tercihlerinin sisteme girişini yapmıştır.

Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin iş takvimine bağlı yoğunluğu göz önünde bulundurularak en kısa sürede adayların ve ilgili kurumların bilgisine sunulacaktır.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız