SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Milyon Fidan Dikilecek

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:17:10
1 Milyon Fidan Dikilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. ‘Yeşil Malatya’  olarak anılan ilimizde 1 milyon fidan toprakla buluşacak.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi 2015-2019 yıllarını kapsayan Stratejik Plan’da 1 milyon fidan dikilmesi planlanırken, fidanların dikimi 26 Mart 2015 tarihinde start alıyor.

Büyükşehir Belediyesi 1 milyon fidan dikimi hedefinin ilk ayağında, 2015 yılının ilkbahar mevsiminde 100 bin adet fidan dikecek. Orman Haftası dolayısıyla düzenlenecek olan program ile 35 bin adet fidanın dikimine başlanacak. 

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sultansuyu Tarım İşletmeleri ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile Dünya Ormancılık Günü kutlamaları çerçevesinde 2. Organize Sanayi girişinde fidan dikim töreni düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon fidan dikimi projesi, 26 Mart Perşembe günü start alıyor. 26 Mart Perşembe günü saat 11.00’de düzenlenecek olan törende Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 35 bin adet fidan dikileceği belirtilirken, ilkbahar mevsiminde ise toplamda 100 bin adet fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Malatya’nın son yıllarda fidan dikim ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında önemli mesafeler kat ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 5 yıl içerisinde dikmeyi hedefledikleri 1 milyon fidanla Malatya’nın daha da yeşil olacağını söyledi. Çakır, ‘Geçtiğimiz yıl hazırladığımız Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan’da 5 yıllık süreçte 1 milyon fidan dikimi hedefi koyduk. 2015-2019 yılları arasında dikeceğimiz 1 milyon fidan dikimi, Orman Haftası dolayısıyla Perşembe günü start alıyor. Yeşil Malatya’ olarak anılan ilimiz, Belediyemiz tarafından dikilmesi hedeflenen 1 milyon fidanla daha da yeşil olacak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Malatya merkez başta olmak üzere, yol güzergahları ve ilçe merkezlerine dikeceğimiz fidanlarla, Malatya’nın yeşillenmesine ve ekolojik dengenin korunmasına önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum. Bütün hemşerilerimizi bu projemize destek vermeye ve 26 Mart Perşembe günkü törene şimdiden davet ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız