SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Profesör, 1 Yardımcı Doçent Tutuklandı

0
Güncellendi - 2016-10-26 02:41:02
1 Profesör, 1 Yardımcı Doçent Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında, asker, öğretim üyesi ve öğrenci olmak üzere 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son 3 günde Malatya’da FETÖ’den dolayı 10 şüpheli tutuklanmış oldu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince gözaltına alınan İnönü Üniversitesi'nde görevli 1 profesör, 1 yardımcı doçent, 1 binbaşı, 2 astsubay, 1 üniversite öğrencisi, 1 öğretmen, 3 doktor ve 2 hemşire Emniyet’teki işlemlerinin ardından Adliye’ye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısınca ifadeleri alınan şüphelilerden 6’si tutuklanmaları, 6’sı da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği İnönü Üniversitesinde görevli 1 profesör, 1 yardımcı doçent, 1 binbaşı, 2 astsubay, 1 üniversite öğrencisi hakkında tutuklama kararı verirken, 1 öğretmen, 3 doktor ve 2 hemşireyi ise adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.

Bu arada, geçtiğimiz 21 Ekim Cuma günü ise Malatya Adliyesinde görevli 2 İcra müdür yardımcısı, 1 Zabıt Katibi ile cezaevinde görevli  1 infaz koruma memuru tutuklanmıştı.

Malatya’da son 3 gün içerisinde FETÖ/PDY terör örgütü operasyonlarında toplam 10 kişi tutuklanmış oldu.

VALİLİK AÇIKLAMASI..

Malatya Valiliği de, FETÖ/ PDY örgütüne yönelik adli ve idari işlemlerle ilgili yaptığı açıklamada, İnönü Üniversitesi'nden 1 profesör ile 1 yardımcı doçentin tutuklandığını, gözaltında halen 19 şüphelinin bulunduğunu bildirdi.

Malatya Valiliği'nin açıklaması şöyle:

"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut, bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde;

15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;

22.10.2016 TARİHİNDEN, 24.10.2016 TARİHİNE KADAR GEÇEN 3 GÜNLÜK SÜRE İÇERİSİNDE;

Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında:

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden 1 Tabip, 1 Tekniker,

TSK’ dan 1 Astsubay,

Vergi Dairesi Başkanlığından; 5 Gelir Uzmanı, 1 Vergi Müfettişi, 2 Vergi Müfettiş Yardımcısı, 3 VHKİ

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 1 Veteriner Hekim, 2 Mühendis,

Etüt Merkezinde görevli 1 Öğretmen, 1 Acil Tıp Teknisyeni olmak üzere 19 kişi gözaltına alınmıştır.

Ayrıca 1 Vergi Müfettişi gözaltına alınarak Denizli İline gönderilmiştir.

İnönü Üniversitesinde görevli, 1 Profesör, 1 Yrd. Doçent,

Adli Personellerden, 2 İcra müdür yardımcısı, 1 Zabıt Katibi, 1 İnfaz Koruma Memuru olmak üzere 6 kişi tutuklanmıştır.

SGK İl Müdürlüğünde görevli 1 VHKİ ise Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com, Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Yunus Önal (7 yıl önce)
    Tutuklananların neden isimleri yayınlanmıyor. Tahminin bir süre sonra çıkacaklar. Allah cezalarını versin vatan haini hırsız, sahtekar bilim adamlarına. Daha çok temizlenecek sahtekar sahte bilim adamcıkları var. Sınav soruları çal, jüri ayarla, hırsızlık yap oh ne güzel HAK ye, ......... Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın Yunus Hocam'ın dediği gibi insan utanıyor üniversitelerden artık, olayları konyadan izliyorum iç karartıcı tek kelime ile üniversiteler bilim yuvası olmaktan çok şakşakçılık yapma yeri olmuş, yüzlerce makalesi olan insanların durumu ne ,"YRD.DOÇ.", yazıklar olsun tek kelime ile, üniversitelere adam akıllı bölüm başkanlıkları, dekanlık vs. verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (7 yıl önce)
    Hani vergi dairesi baskanliginda FETÖ'cü yoktu,sayın başkan.
    0
    0
    Yanıtla