SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'1. Sıradaydım Ama'

A- A+ PAYLAŞ

2002 seçimlerinde, Malatya il başkanı iken partisinin 1. sırada milletvekili adayı gösterdiği, ancak 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aday gösterilmeyerek milletvekilliği son eren Ali Osman Başkurt bir basın toplantısı düzenleyerek “ Milletvekilliği dönemimde Malatya için önemli projeler kazandırdım. Kazandırdığım projelerinde takipçisi olacağım” dedi.

Çobanoğlu lokantasında düzenlediği ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan eski milletvekili Başkurt, “Bu toplantıyı sade vatandaş kimliğimle yapıyorum ve kamuoyunun merak ettiği, basın mensuplarının da dillendirdiği ‘İl başkanlığına dönecek misiniz?’ ve ‘Belediye başkanlığına aday olacak mısınız?’ sorularıyla ilgili şöyle konuştu:

"Açıklıkla söyleyeyim ki, il başkanlığını yapan arkadaşımız ekibimizdendir. Ben ekip adamıyım. Bu arkadaşımıza sen kalk ben oturacağım demem. Ne yaptıysam ekibimle yaptım. 20’ye yakın il müdürünün göreve gelmesine ben önayak oldum. Bunu ekibimle birlikte yaptım, hatasıyla sevabıyla benimdir diyorum. Çünkü ben icraat adamıyım ve taşın altına elimi koymaktan da çekinmem.

Belediye başkanlığı için ise şu an kesinlikle böyle bir niyetim ve kararım yok. Ben ekip adamıyım. İcraat adamıyım. Ancak partimin emrindeyim. Belediye başkanlığı adıylığı konusunda ittfakla teklif gelerise oturur ailemle, yol arkadaşlarımla istişare ederim ve düşünürüm. Partime bir kızgınlığım yok. Sadece üst düzey bazı insanlara kızgınlığım var. Onun da sebebi 22 Temmuz’da hazırlanan listede Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilmeden önce 03.00'e kadar yine 1. sıradayım. Matbaaya gidene kadar da listedeyim ama matbaadan çıktığında ben o listede yokum. Partim yarın bana bir görev verirse ondan da kaçmam. Ama şu an için böyle bir niyetim yok.”

Başkurt daha sonra milletvekilliği döneminde başlatılan Vagon Onarım Fabrikası (VOF)'nın çalıştırılması, Tarihi eserler ve Beşkonakların onarımı, Beylerderesi Viyadüğü, 1000 yataklı hastane, 20.000 kapasiteli stadyum, 5 Organize Sanayi Bölgesi projelerinde kendisinin büyük emeğinin olduğunu ve bu projelerin takipçisi olacağını söyledi.

Başkurt, VOF konusunda “ Sümerbank örneğini biliyorsunuz. Bildiri falan dağıttılar bunu geçmişten ders alan biri olarak söylüyorum VOF’un Sümerbank gibi olmasın. İstihdam yaratıp Malatya’ya katma değer katacak bir üretim alanı olsun” dedi.

Başkurt, Stadyum konusunda ise “Üniversitenin karşısında Gençlik Spor Müdürlüğü’nün arazileri var küçük bir parça da üniversitenin. Memleketin valisi, sivil toplum örgütleri hepsi stadyumu oraya kuralım diyor. Sayın rektör ‘ Güvenlik sağlayamam diyerek yok’ diyor, tartışma yaratmak istemiyorum ama memleketin güvenliği senden mi soruluyor?” diye konuşmasını bitirdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız