SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'1 Ton Kayısı Dağıtacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya kayısısı, Almanya'daki karnaval kutlamaları çerçevesinde 14 Şubatta Köln kentinin Longerich semtinde düzenlenecek "küçük karnaval geçidi"nde tanıtılacak.

Köln Malatyalılar Derneği Başkanı Hidayet Yiğit, dernek olarak amaçlarının Malatya'yı ve kayısısını tanıtmak olduğunu, bu nedenle Köln'deki karnaval geçidi sırasında 1 ton kayısı dağıtacaklarını söyledi.

Yiğit, Köln karnavalındaki karnaval geçidine katılmak için Malatya'ya gidip Vali ve Belediye Başkanı ile birlikte tüm sivil toplum örgütleri ile bir akşam yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, "Malatya'daki görüşmede herkes bu fikrimize destek verdi. Ticaret Borsası 1 ton kayısıyı özel ambalajında hazırlattı. Kayısı şu anda kargoda karnaval öncesi bize ulaşacak. Dağıtılacak kayısılar için kayısıyı tanıtıcı Almanca bilgi notları da olacak. Özel hazırlanmış kıyafetler giyecek 15 arkadaşımız kayısıyı dağıtacak. Valimiz ve Belediye Başkanımız ile diğer sivil toplum örgütü temsilcileri de burada olacak. Böylece tanıtım daha doğru gerçekleşmiş olacak" dedi.

Köln karnavalında Malatya ve kayısısının tanıtımının yanı sıra Alman kamuoyuna mesaj da vermek istediklerini kaydeden Yiğit, "Almanya'da yaşayan Türkler olarak Alman kültürüne ne kadar saygılı olduğumuzu, Türklerin uyum sorunu yaşamadığını bu şekilde göstermek istiyoruz. Karnaval Alman kültüründe ayrı bir öneme sahip. Alman Karnaval Organizasyon Komitesi ile görüşmemizde bu teklifimizden memnun olduklarını ifade ettiler" diye konuştu.

Yiğit, gelecek yıl da "büyük karnaval geçidi"ne katılmayı amaçladıklarını ve o zaman sadece 1 ton değil, çok daha fazla kayısıya ihtiyaç duyacaklarını ifade etti.

Köln'de 14 Şubatta ayrıca Malatyalılar Gecesi düzenleyeceklerini kaydeden Yiğit, geceye Malatya'dan Vali, Belediye Başkanı ve diğer sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılacağını sözlerine ekledi.

Almanya'da "Karnaval kalesi" olarak bilinen Köln kentinde 15 Şubatta "büyük karnaval geçidi" olarak bilinen "Pembe Pazartesi Geçidi" (Rosenmontagszug) gerçekleştirilecek. Almanya'da her yıl 11 Kasımda saat 11.11'de başlayan karnaval dönemi, bu yıl 17 Şubatta "Kül Çarşamba" (Aschermittwoch) adı verilen gün sona erecek.

Bu arada organizasyona; Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Fransa Reuon Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof.Dr.Cafer Özkul, Sosyal Demokrat Parti eski milletvekili Lale Akgün, Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş, Berlin Malatyalılar Derneği Başkanı Tahir Bektaş, Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Mevlana Çamur’un da katılacakları belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız