SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1.Transfer ve Tescil Dönemi Başlıyor

0
Güncellendi - 2019-06-17 01:27:42
1.Transfer ve Tescil Dönemi Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

2019-2020 futbol sezonunda birinci transfer ve tescil dönemi 17 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Birinci transfer ve tescil dönemi 2 Eylül'de sona erecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından görüşülüp karara bağlanan 1. Transfer ve Tescil Dönemi başlangıcından itibaren geçerli olmak üzere 2019-2020 Futbol Sezonunda uygulanacak hususlar açıklandı.

2019-2020 Futbol Sezonunda 1. Transfer ve Tescil Dönemi, 17 Haziran 2019 tarihinde başlayıp, 2 Eylül 2019 tarihinde bitecek. 2. Transfer ve Tescil Dönemi ise 4 Ocak 2020 tarihinde başlayıp, 31 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

Müsabaka mevsiminin 20 Haziran 2019 ile 31 Mayıs 2020 olarak tespitine, zorunlu nedenlerle bu sürelerin değiştirilebilineceği açıklandı. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak olan kulüpler bu hükümlerin dışında tutulacak.

2019-2020 Futbol Sezonunda Spor Toto Süper Lig'de kulüpler istedikleri sayıda profesyonel futbolcu sözleşmesi imzalayabilirler ve tescil ettirebilecek. Kulüplerin A Takım Listesi en fazla 28 futbolcudan oluşacak. A Takım Listesinde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olmasının zorunlu olduğu kaydedildi.

TFF 3.Lig'de ise yabancı uyruklu amatör veya profesyonel futbolcu oynatılmamasına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen yabancı uyruklu futbolcuların, başka ülkelerin A Milli Takımında oynamamış olmaları kaydı ile vatandaşlığa kabul için yapmış oldukları ilk müracaat tarihinden itibaren, ancak beş yıl sonra Türk statüsünde oynayabilmelerine, sezonun bir yarısının içerisinde beş yıllık süresi dolanların, o yarının başındaki transfer ve tescil döneminin başından itibaren Türk statüsünde kabul edilmesine, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak tescil edilen futbolcunun sonradan başka bir ülkenin A Milli Futbol Takımında oynaması halinde takip eden transfer ve tescil döneminin başından itibaren müsabakalarda oynatılmamasına karar verildiği açıklandı.

TFF 3. Lig müsabakalarında 18 kişilik müsabaka isim listesine 31.12.1994 ve daha önce doğmuş en fazla 10 futbolcunun yazılabilmesine, bu sayının aşılması halinde ilgili kulüp hakkında Futbol Müsabaka Talimatı hükümlerinin uygulanmasına, 3- Müsabaka isim listesinde 01.01.1995 ve daha sonra doğmuş en az 8 futbolcunun bulundurulmasının zorunlu olmasına, listeye 01.01.1995 ve daha sonra doğmuş olan 8 futbolcunun yazılmaması halinde, müsabaka isim listesinin yazılmayan futbolcu sayısı kadar eksik verilmesine, bu durumda ilgili kulüp hakkında talimata aykırılık nedeni ile disiplin işlemlerinin uygulanmasına karar verildi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız