SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Yılda 36 Milyon Metreküp Atıksu Arıtıldı

0
Güncellendi - 2018-01-19 04:09:37
1 Yılda 36 Milyon Metreküp Atıksu Arıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

  • MASKİ Genel Müdürü, önümüzdeki yıllarda 7 atıksu arıtma tesisi yapımının planlandığını, bunların yapılmasıyla Malatya'nın tamamının atıksularının doğaya kazandırılacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kullanım sonucunda oluşan atıksuların doğaya zarar vermesini önlemek için Malatya genelinde 2017 yılında yaklaşık olarak 36 milyon metreküp atıksu arıtıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Özgür Özdemir, “Suyun canlıların yaşamı için öneminin farkındayız. Vatandaşlarımıza kaliteli ve sağlıklı içmesuyu ulaştırmak için yoğun altyapı çalışmaları yapıyoruz. Suyun vatandaşa ulaştırılması kadar kullanılan suyun doğaya geri kazandırılması da önemli. Kullanım sonucu oluşan atıksuların doğaya verdiği zararın önüne geçebilmek için atıksu arıtma tesislerimizde çalışmalar yapıyoruz. Malatya genelinde 7 adet biyolojik arıtma tesisi ve 15 adet doğal arıtma tesisimiz var. 2017 yılında Malatya merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizde toplamda 35 milyon 104 bin metreküp atıksu arıtıldı. Yeşilyurt ilçesi Fatih ve Özal Atıksu Arıtma Tesislerimizde ise toplam 66 bin metreküp atıksu arıtıldı.

Tesislerimizde 2017 yılında yaklaşık 36 milyon metreküp atıksu arıtılarak tekrar doğaya kazandırıldı. Battalgazi bölgesinde bulunan atıksu arıtma tesislerimizde tam kapasite ile çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki yıllar için yapılmasını planladığımız 7 adet atıksu arıtma tesisimiz var. Tesis sayılarımız tamamlandığında Malatya’nın tamamının atıksuları arıtılarak doğaya kazandırılacak. Malatyamızın her noktasını koruma altına alıp, çevre kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Vatansever (6 yıl önce)
    Ortadaki resmin altında görülen yığın ne acaba. Bilmeden konuşmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Arıtmadan çamur çıkmıyor. Vay be .Acilen atık su arıtma teknolojisine bir bak. Biyolojik arıtma olmayan bir sistem olmaz. Yada bilmediğimiz bir teknoloji geliştirmişlerdir. Onun için mi insan dışkısını gübre olarak dağıtıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Harikasınız ya. Basit bir soru soruyorum. Arıtmanın aktif çamuru ne oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çamur çıkmıyor ki...
    0
    0
    Yanıtla