SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Yılda 508 Vatandaş Belediyeyi Dava Etti

0
Güncellendi - 2016-06-10 04:20:36
1 Yılda 508 Vatandaş Belediyeyi Dava Etti
A- A+ PAYLAŞ

Büyük çoğunluğu imar olmak üçere çeşitli konularda Büyükşehir Belediyesi aleyhine açılan davaların büyük oranda vatandaşın lehine sonuçlandığı öğrenildi. 2015 yılında sonuçlanan 465 adet davanın 278’i vatandaş lehine sonuçlanırken, 187 dava da Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlandı.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile vatandaşlar arasında en çok şuyulandırma, bedel artırımı, kamulaştırma, imar kararlarına ilişkin işlem iptali gibi konular ağırlıklı olmak üzere idari ve vergi konuları mahkemelik oluyor.  2015 yılında sonuçlanan 465 adet davanın 278’i vatandaş lehine sonuçlanırken, Büyükşehir Belediyesi bu davlardan yalnızca 187’isini kazandı.

Rakamlarla 2015 yılında Belediye ile vatandaş arasında yaşanan mahkeme bilançosu şöyle:

2015 yılında 508’i vatandaş, 118’i de belediye olmak üzere toplam 626 dosya açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 118 dosyanın 79’u Hukuk Mahkemesi, 3’ İdare Mahkemesi, 22’si Ceza Mahkemesi 11’i Vergi Mahkemesi ve 3’ü tespit davaları olurken, vatandaşın açtığı 508 adet dosyanın konularını ise 290 hukuk, 70 idare, 143 vergi ve 5’i de tespit davası oluşturdu.

Bu davalar arasında Belediye, İdare ve Vergi Mahkemelerine açılan davaların 103’ü, Hukuk mahkemelerine açılan davaların da 84’ü olmak üzere toplam 187 davayı kazanırken, vatandaşlar ise İdare ve Vergi Mahkemelerindeki davaların 166’sını, Hukuk Mahkemelerindeki davaların da 112’sini kazandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Gökhan (7 yıl önce)
    Belediyelerin özellikle imar işleri bölümü rant alanı olduğu için çok çeşitli haksız uygulamaların olduğu görülmektedir . Yukarıda ki mahkeme kararları da bunun ispatı. Belediyeler hak hukuk tanımaz güçlünün hukuku egemen olursa vatandaşın mağduriyeti daha çok sürer. Malatya'nın en güzel yeşil alanlarını imarla kes kopyala yapıştır aynı tip projelerle imar rantına teslim ettiler.
    0
    0
    Yanıtla