SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Yılda 60 Bin Tapu İşlemi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tapu Sicil Müdürlüğü'nde 1 yılda 60 binin üzerinde işlem yapılıp hazineye 23.5 milyon lira gelir sağlandığını belirten Tapu ve Kadastro Elazığ Bölge Müdür Vekili Mevlüt Arıs, bölge müdürlüğünün faaliyetleri hakkında da detaylı bilgi verdi.

Tapu ve Kadastro teşkilatının kuruluşyunun 163. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Arıs, şu bilgileri verdi:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 163 yıllık geçmişi olan ülkemiz genelinde 22 adet Bölge Müdürlüğü bünyesinde 957 Tapu Sicil Müdürlüğü 325 Kadastro Müdürlüğü olarak örgütlenmiş Merkez ve Taşrada 17.000 personelle, yılda yaklaşık 6 milyon işlem yapan 20 milyon vatandaşa hizmet veren ülkemizin en köklü kurumlarından biridir.

Her yıl 21 Mayıs tarihi Tapu ve Kadastro Teşkilatının kuruluş yıldönümü olarak kutlanmaktadır.

Elazığ Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürlüğü 17 Temmuz 1998 gün ve 98/11453 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararına istinaden Mayıs-2001 tarihinde kurulmuştur.

Bölge Müdürlüğümüzün yetki alanını Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli İlleri oluşturmakta olup bu iller ve bağlı İlçelerin de, 41 adet Tapu Sicil Müdürlüğü ile 10 adet Kadastro Müdürlüğü olmak üzere toplam 51 adet Müdürlük ile hizmet verilmektedir.

Genel Müdürlüğümüz, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edecektir.

Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız Genel Müdürlüğümüz’ ün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu projelerin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir.

İçinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında eleman alt yapısı eğitimleri sağlanarak insan gücünü bilgi toplumuna katkıda bulunacak bir seviyeye çıkartmak, Kurumumuzun en önemli hedeflerinden biridir.

Tapu hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sorun üreten süreçlerde gerekli düzeltmeler ve iyileştirmeler yapılmaktadır. Bununla birlikte tapu sicil müdürlüklerimizin fiziki koşulları ve mekansal sorunları çözülmektedir.

Çalışanların kişisel ve mesleki gelişimini sağlamaya ve etik alt yapının unsurlarını oluşturmaya yönelik eğitim programları ve seminerler düzenlemekle birlikte Kurumumuzda bireysel ve toplumsal sorumluluk anlayışının yerleşmesine yönelik çalışmalar devam etmekte, Hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik “Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi” çalışmaları tamamlanmış bulunmaktadır.

Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla 444 TAPU (444 82 78) Hizmet Hattı uygulamasına devam edilmektedir. Bu suretle vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanmakta ve şikayetleri değerlendirilerek anında sonuçlandırılmaktadır. Bunun yanında tapu dairelerine müracaat eden iş sahiplerinin de etik olmayan davranışlarda bulunmamaları konusunda bilinçlendirilmesi önem taşımaktadır. Bu konuda Basın ve Yayın Kuruluşlarının sağladıkları katkıya teşekkür ediyor devamını bekliyoruz.

Bölge Müdürlüğümüzde ise Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli İllerinde toplam 2326 birimden (Mahalle/Köy) 2149 adedinin kadastro çalışmaları tamamlanmıştır. Halen 67 adet birimin ise çalışmalarına devam edilmektedir. Bingöl ve Tunceli İllerindeki yeterli çalışma koşulları henüz oluşmayan 110 birim dışında bölgemiz dahilinde kadastrosu yapılmamış alan kalmamış olup bu birimlerdeki çalışmaların ise 2010 ve devamındaki yıllarda yapılabileceği düşünülmektedir..

2009 yılı programındaki kadastro çalışmalarının bitirilmesi ile bölgemizdeki kadastrolaşma oranı Mahalle bazında % 98,93 ve Köy bazında ise % 92,31 olacaktır.

İl Merkezlerimizde 2 yılı aşkın bir zamandan beri başarıyla uygulanan TAKBİS (Tapu Kadastro Bilgi sistemi) bölgemiz genelinde yaygınlaştırılarak 12 adet Tapu Sicil Müdürlüğünde uygulanmakta olup bu sisteme yakın zamanda tüm Müdürlüklerde geçilmesi planlanmıştır...

Bölge Müdürlüğümüze bağlı Müdürlüklerimizde 2009 yılı içerisinde yapılan hizmetler karşılığında yaklaşık (34.000.000 TL) Tapu ve Kadastro harçları olarak devlet bütçesine gelir kaydedilmiştir.

Malatya’da 3150 m2. kapalı alana sahip 4 katlı hizmet binamız 28.01.2007 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanımız tarafından, Elazığ’da ise 6000 m². kapalı alana sahip 7 katlı Bölge Müdürlüğü ve bağlı birimleri hizmet binası Sayın Başbakanımız tarafından 18.10.2008 tarihinde hizmete açılmıştır. Bölge Müdürlüğümüz bünyesindeki diğer Müdürlüklerimizde bakım-onarım hizmetleriyle mefruşat ve donanım iyileştirmeleri yapılmıştır.

Bölge Müdürlüğümüze bağlı Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde 2006 Yılı içerisinde başlanılan otomasyon çalışmalarına hız verilmiş olup 12 adet Tapu Sicil Müdürlüğümüzde TAKBİS uygulamasına fiilen başlanılmış ve başarıyla yürütülmektedir. Diğer ilçelerimizdeki Tapu Sicil Müdürlüklerinde ise 2010 yılında 16 Müdürlük ve 2010 yılı sonunda tamamında ulusal bazda TAKBİS işletimine alınması çalışmaları devam etmektedir.

Elazığ İlindeki Tapu Sicil Müdürlüklerinde 2009 yılda toplam 36370 işlem karşılığında yaklaşık 4.3 milyon TL., Malatya İlinde 60050 işlem karşılığında yaklaşık 23.5 milyon TL., Bingöl İlinde 10295 işlem karşılığında yaklaşık 5.5 milyon TL., Tunceli İlinde 6592 işlem karşılığında yaklaşık 681780 TL. olmak üzere Bölge Müdürlüğümüz genelinde ise 113.307 adet tescilli işlem yapılmış, karşılığında yaklaşık 33.808,431 TL. Hazineye gelir sağlanmıştır....

Bölge Müdürlüğümüz ve bağlı 51 adet Müdürlüğümüzde, toplam 635 personel ile yıllık program çalışmaları, aksatılmadan ve ertesi yıla bırakılmadan tamamlanmaktadır.

GELECEK YILLARDA YAPILACAKLAR:

İlimizin kadastrosu bitmiş olmakla birlikte bölgemizin tümünde (Bingöl ve Tunceli illerinde de) kadastro çalışmaları tamamlanacaktır....

Bölgemizde 246 birimde “kadastro haritalarının yenilenmesi” çalışması yapılacaktır.

İlçe Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlükleri hizmet binaları ve donanımları yenilenecek veya mevcutları revize edilecektir.

Ülkemizin tüm kamu kurumlarında yapılan/yaptırılan her ölçek ve nitelikteki haritalarına bir standart getirilerek ortak kullanım parametreleri getirilecek, yapımı tamamlanan sabit GPS istasyonlarından faydalanarak araziye tesis edilen taş, beton, çivi, yazı vb. gibi enstrümanlar ortadan kaldırılacak, uzaktan algılama yöntemiyle hatasız ve standart harita yapımı ve uygulaması getirilecektir. Kadastro Müdürlüklerinin de tamamı TAKBİS işletimine alınarak ulusal erişim bütünlüğü sağlanacak ve talep edenlerin şifreli kullanımına sunulabilecektir...

Yakın gelecekte harita yapımında üç boyutlu üretime geçilerek yer altı ve yer üstü özellikleriyle jeolojik, coğrafi ve tarımsal arazi sınıflandırılması ilkesi doğrultusunda haritacılığa yeni bir boyut getirileceği, kurumumuzun da bu konuda öncü, yapımcı ve denetleyici olacağı, ayrıca bu uygulamanın AB ülkelerinin birçoğundan daha önce ve daha sıhhatli olarak yapılacağı, ülkemizi örnek alacak birçok komşu veya bağlantılı ülkelere model olunabileceği düşünülmektedir.

Daha iyi, daha hızlı ve kaliteli hizmetlerin sunulması için tüm Müdürlüklerimizde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada üstün gayret ve fedakarlıkla çalışmalarımız gelişen teknolojiye paralel olarak devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız