SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Yıldır Yatıyormuş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da köyde yaşadığı halde ve son 1 yıldan beri hastaneye gitmeyen Yeşil Kartlı bir vatandaş, sağlık ocağında yazılan reçete için gittiği hastanede sistemde hastanede yatan hasta görünüyor olmasından dolayı ancak 3 gün sonra ilaçlarını alabildi.

Hekimhan ilçesinin Çulhalı köyünde oturan 69 yaşındaki Ali Yıldırım, son 1 yıldır hiç gitmediği halde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kendisini yatan hasta göstermesi nedeniyle, doktorun yazdığı ilacı ancak 3 gün sonra alabildi.

Ali Yıldırım adlı vatandaş, "Sağlık Ocağı'na gittim, doktor reçete yazdı. Eczaneye giderek, Yeşil Kartımı verdim, ilaçlarımı istedim. Eczacı, bana 'Dayı sen hastanede yatıyorsun. Sana ilaç veremeyiz' dedi. Ben hiç hastanede yatmadım. Sadece 1.5 yıl önce Turgut Özal Tıp Merkezi'nde göz ameliyatı oldum, ondan sonrada hiç hastaneye gitmedim. Ben Hasançelebi'ye bağlı Çulhalı köyünde oturuyorum. Köyde bahçem var, ona bakıyorum. Köyde Ali Doğan var, oda ameliyat olmuştu, belki onunla karıştırmışlardır. Ama benim adım Ali Yıldırım. Eczacıya 'Ayağım ağrıyor, ilacı ver dedim, Eczacıda 'Yok veremeyiz, sen hastanede yatıyorsun' dedi. İlacımı alamadım" şeklindeki iddialarda bulundu.

Köylünün kendisinden yardım istediği Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, önce Hekimhan ilçesindeki bir eczaneyi arayarak, sistemde yoklama yaptırdı, eczacının köylünün hastanede yatıyor gözüktüğünü söylemesi üzerine, bu kez Turgut Özal Tıp Merkezi'nde normal hasta sorma şeklinde Ali Yıldırım'ın TC. numarasını vererek sorgulatma yaptı. Telefondaki görevli hastanın göz servisinde yattığını söyledi, ardında da düzeltme yaparak sistemde yanlışlık olduğunu ve Ali Yıldırım'ın hastanelerinde olmadığını kaydetti.

Belediye Başkanı Yıldırım, "Vatandaş sistemde hastanede yatıyor görünüyor, eczaneden ilaç alamıyor" deyince görevli, "Sistemde kapatmayı unutmuşlar. Hatayı hemen düzeltiyoruz" dedi.

Hasançelebi Belediye Başkanı Şerif Yıldırım, "Amcamızı neden hastanede yatıyor gösteriyorlar. Onu da biraz espri yapalım. Sağlık Ocağımızın 5 yıldır doktoru yoktur. Öyle bizi manevi olarak tatmin mi ediyorlar, yani doktor vermiyorsak, hastalarını mı hastane de yatıyor gösterelim' diyorlar. Ona da mutlaka Sağlık Müdürlüğü bir açıklama getirir" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin sistemi düzeltmesi üzerine eczaneye giderek ilaçlarını alabildi.
Bu arada. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ise, hastanın Yeşil Kartlı olması nedeniyle hastanın durumu ile ilgili sorgulama yapamayacaklarını söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız