SON DAKİKA
SON DEPREMLER

El Emeği Göz Nuru Sergisi

0
Güncellendi - 2016-06-01 21:29:01
El Emeği Göz Nuru Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde Kültür AŞ. tarafından organize edilen El Emeği Göz Nuru Sergisi ile Öğrenme Şenliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi arkasındaki fuar alanında düzenlenen törenle açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarda,  Halk Eğitim Merkezleri, Semt Konakları ile çeşitli eğitim merkezlerindeki kurslarda yapılan el emeği göz nuru ürünler sergileniyor.

4 Haziran’a kadar sürecek fuarın açılış törenine Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

“Malatyalılar haklarını helal etsinler”

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Valiler kararnamesi ile Kayseri’ye atanan Vali Süleyman Kamçı, “Çok kısa bir süre sonra Malatya’dan ayrılacağım. Malatya dört dörtlük insanların yaşadığı dört dörtlük bir şehir. Malatyalılar haklarını helal etsinler” dedi.

Öğrenmenin yeri ve zamanının olmadığını kaydeden Vali Kamçı, “Öğrenmek ve Öğretmek sadece okul binasıyla sınırlı olmayan, evde, işte, hülasa sosyal hayatın bütün alanlarında devam etmekte olan bir süreçtir. Hayat boyunca farklı kulvarlarda devam eden bu süreç çerçevesinde kişinin yaşı, eğitim seviyesi ya da sosyal statüsü eğitim almasına hiçbir şekilde engel teşkil etmemektedir.

Öğrenmenin, öğretmenin ve bunlara ilave olarak üretmenin bir yaşam biçimi olduğunu ifade etmek çok yerinde olacaktır. Çünkü dünyaya ayak uydurmak isteyenlerin bu üç unsurdan uzak durması asla mümkün değildi.

Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin ortaklığında tertip edilen Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisinin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çakır: Kültürel hizmetlere önem veriyoruz

Kültürel hizmetlere her zaman önem verdiklerini ve insan odaklı hizmetin ilk sırada geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Sanat Merkezi başta olmak üzere 23 farklı noktada bulunan çok amaçlı Sosyal Tesislerimizde bu tür kurslarımız var. Bu kurslarımızda birçok branşta eğitim veriliyor. Bu tür organizasyonların el sanatlarının yaşatılmasına, gelecek nesillere aktarılmasına vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardandan Malatya Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi’nin açılışı yapılarak, stantlar gezildi.

Güler HAZAR,  Yeni Malatya Gazetesi

sergi1

sergi2

SERGİ PROTOKOL ÜYELERİNİN KATILIMIYLA AÇILDI (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

MALATYA'DA SERGİ AÇILDI (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

MALATYA'DA SERGİ AÇILDI (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

sergi6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız