SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10-15 Şirket İflas Ertelemede.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:55:02
A- A+ PAYLAŞ

SP ve BBP’nin seçimde birleşmesi ile oluşturulan milli ittifak milletvekili adayları, SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Doğru bildiğimi her yerde savunurum. Yanlış dedikleri zamanda özür dilemesini bilirim. Açıkca şunu söylüyorum; seçim nedeniyle gerek iktidar partisi ve gerekse muhalefet partileri seçim programlarını açıkladılar. Ben soruyorum; Malatya’da siyasi partilerin programı ne olacaktır? Artık söylemle değil, eylemle ne yapacaksınız, icraatınız ne olacak? Hizmetiniz ne olacak. Biz esnaf ve sanatkar camiası olarak Malatya özeli ve esnaf sanatkarın taleplerini içerin bir program hazırladık. Biz  bütün partilere şunu söylüyoruz; Malatya’da ikinci bir üniversite için mücadele verecekmisiniz? Bu Malatya için çok önemli. Malatya’da bir Onkoloji Hastanesinin açılmasına destek olacakmısınız. Malatya’da vefat eden 3 kişiden birisi kanser. Üçüncüsü Malatya çevreyolu olmayan ender illerimizden birisi. Çevreyolunu ne zaman yapacaksınız, ne zaman bitireceksiniz?. Malatya’nın karayolu bağlantı yolları ne zaman bitirilecek? Malatya’da lokomotif olan kayısı için ne yapacaksınız, ne düşünüyorsunuz? Barajlarımız ne zaman bitecek. Vagon Onarım Fabrikasını satacakmısınız, birilerine peşkeş mi çekeceksiniz, yoksa TCDD 5. Bölge Müdürlüğünü buraya taşıyarak, demiryolu bölgesini Yeşiltepe’yi bir alt merkez yapmak için mi kullanacaksınız? Esnaf ve sanatkar camiası için bütün partilerimize soruyoruz; Malatya’da yeni bir sanayi sitesine ihtiyacımız var. Yeni bir sanayi sitesinin yapımına katkı sunacakmısınız? Esnaf ve sanatkar camiasına faizsiz, 1 yıl ödemesiz, 3 yıl vadeli bir 50 bin TL tutarında kredi verecekmisiniz? Şoför esnafımıza  KDV’siz ve ÖTV’siz yeni araç verecekmisiniz? Emekli olup da çalışan esnaf ve sanatkarımızın maaşından yapılan sosyal destek primi kesintisini  tamamen kaldıracakmısınız, kaldırmayacakmısınız? Özellikle Organize Sanayi Bölgelerine verilen teşvikleri esnaf ve sanatkara da verecekmisiniz? Bütün siyasi partilerimize bu taleplerimizi sunuyoruz. Malatya’da milletvekili adayı olan tüm adaylardan seçilmeleri halinde  Malatya’da yapacakları icraatları kamuoyuna açıklasınlar. Hükümetin değil, siyasi partilerin değil birde Malatya programı olsun. Bunu tüm siyasi partilerimizden bekliyoruz” diye konuştu.

SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise, “Seçime SP ve BBP birlikte milli ittifak adı altında giriyor. Milletvekili adaylarımız ile seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnaf ve sanatkarlar Türkiye açısında gerçekten çok önemli kurum ve kuruluş. Şuanda dünyada ve Türkiye’de geldiğimiz kapitalist sistemde zenginin yani, küresel sermayenin AVM’ler olarak şehirlerin ortasına yapılması ile adete yok  edilir durumda, okyanustaki balinanın küçük balıkları yutması gibi, küçük esnaflarımızda yutulmaya başlandı. Malatya’mız gibi bir yerde bir tanesinin çalıştığı, ikincisinin inşaat halinde olduğu, üçüncüsünün proje halinde olduğu bir AVM içindeki esnafımıza Allah yardım etsin. Bu konuda MESOB Başkanımıza da sıkıntılarından dolayı Allah sabır versin. Bir seçim var ve 4 yıl süreyle ekonomik olarak, dış politika olarak ülkemizi yönetecek insanları seçeceğiz. Bu seçim gerçekten çok önemli. Hem ülkemizin bölünme aşamasına geldiği bir süreçte Güneydoğu’muz da, hem ekonomide cumhurbaşkanımızın ‘Ekonomik krize girdik’ açıklaması nedeniyle, hemde sosyal yapının, ahlakın çöküntü durumunda olması sebebiyle gerçekten çok önemsiyoruz” dedi.

Asiltürk, MESOB başkanı Keskin’e AKP’nin sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak yaptırmış olduğu temayül yoklamasına katılmayarak tepki göstermesi nedeniylede teşekkür ederek, “her zaman doğruya teşekkür ediyoruz. Yanlışa yanlış diyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisinin adaylarını belirlerken, adayların sayısı son duruma düştüğünde sivil toplum kuruluşlarının gazını almak için Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarını kendi siyasi oyunlarına alet etmek için sivcil toplum kuruluşlarını kendi milletvekili adaylarını belirlemek için bir temayül yoklaması adı altında bir çalışma yapıldı. Ben Malatya’da tek tavır koyan MESOB Başkanımız Şevket Keskin’i tebrik ediyorum. Bu tavır çok takdire şeyan ve alkışlanacak bir durumdu” diye konuştu.

Milli İttifak Milletvekili Adayı Sema Altuntaş ise, “İcra dairelerini esasları artık en üst sınırlarda. Ticari kredilerin geri dönüşleri olmamaya başladı. Malatya’da çok büyük şirketler ile ilgili olarak 10-15 tane iflas erteleme davası var. Şirketler iflas halinde ve iflas bayrağını çekmemek için davalar açmaya ve tedbirler almaya başladılar” dedi.

AKÇADAĞ VE YAKA MAHALLESİ'NDE..

Milli İttifak adaylarının Akçadağ ilçesi ve Yaka Mahallesi'ndeki çalışmalarına ilişikin basın bülteni de şöyle:

"Milli İttifak’ın Malatya Milletvekili adayları, mahalle mahalle, köy köy dolaşarak 7 Haziran seçimleri için destek istiyor. Adaylardan İşadamı Osman Cemali Marasalı, AK Parti Hükümeti’nin sadece borç ve vergiden gelir sağladığını belirterek Türkiye’de üretimin olmadığını söyledi.

7 Haziran seçimlerine yaklaşık 1 ay gibi bir zaman kalırken, Milli İttifak adı alında seçime katılacak olan SP ve BBP’nin milletvekili adayları da çalışmalara devam ediyor. Adaylar Osman Cemali Marasalı, Sema Altuntaş, Turan Odabaşı, Mustafa Sertkaya, ve Derviş Erdoğan Akçadağ Akçadağ ilçesi ile Yaka Mahallesi’nde ziyaretlerde bulundu. 

Akçadağ ilçesinde esnafları gezerek sorun ve dertlerini dinleyen adaylara vatandaşlarında ilgisi büyüktü. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı, Türkiye’de üretimin olmadığını belirterek “Siz hiç Türkiye’de 96’a ya kadar kaynak paketi duydunuz mu? 96 yılında Türkiye’nin 36 Milyar dolar dış borcu varken Erbakan Hoca 30 milyar dolarlık kaynak paketi açıkladı ve hepsini de hayata geçirdi. Bunu yaptığı için ülkede vergi koymadı, zam yapmadı borç almadı. Bu hükümetin kaynak paketleri yok düşünemiyorlar biz ne yaparız da geliri arttırırız. Bunu düşünemiyorlar. Bildikleri iki tane gelir kaynakları var biri vergi biri de borç” diye konuştu.

Türkiye’de enflasyonu yenmenin iki yolunun bulunduğunu belirten Marasalı, üretimin arttırılması ve tüketimin de düşürülmesi ile bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Ancak Hükümetin üretimi arttırmak gibi bir uğraşı olmadığını belirten Marasalı, Milli İttifak ile birlikte ülkenin feraha kavuşacağını söyledi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise Hükümeti eleştirerek “Birileri gelir diyor ki ‘bize oy verin istikrar bozulmasın’. Sormak gerekiyor siz iş başına geldiğinizde bu ülkenin iç ve dış borç toplamı 232 milyar dolardı. Bugün 640 milyar doları geçmiş. Bu bir istikrarsa bozulmasın. Vatandaşın bireysel kredi borcu 2.66 katrilyondu şuanda 350 katrilyon. Bu istikrarsa bozulmasın. 2003 yılında bu ülkede işsizlik oranı 6. 2 iken şuanda 11,3’e çıktı, bunu da ne kadar kırptığını biliyoruz” dedi.

Milli İttifak’ın seçim gezilerine BBP İl başkanı İbrahim İşleyen, SP il başkanı Mehmet Asiltürk, iki partinin de il yönetimi de eşlik ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız