SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'10.2 Milyonluk Yardım Yaptık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara toplam 10 milyon liranın üzerinde tutarı olan sağlık ve sosyal yardım desteği sağlandığı bildirildi.

Belediyenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Sosyal Belediyecilik alanında Türkiye’de örnek gösterilecek çalışmalara imza atan Malatya Belediyesi tarafından, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara verilen ücretsiz sağlık hizmetlerinin yanısıra sosyal yardımlar da aralıksız sürdürülüyor.

Malatya Belediyesi tarafından 1 Nisan 2009 tarihinden bugüne kadar geçen süre içerisinde ekonomik durumu iyi olmayan 21.142 kişiye sağlık hizmeti sunulduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, verilen sağlık hizmetinin parasal değerinin 2 milyon 310 bin 938 lira olduğunu söyledi.

Ekonomik durumu iyi olmadıkları tespit edilen ailelere derecelerine göre belli periyotlarla aylık, üç aylık ve yılda iki kez olmak üzere sosyal yardımların yapıldığını belirten Belediye Başkan Ahmet Çakır, sosyal yardımların parasal değerinin ise 7 milyon 885 bin 372 lira olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara yardımcı olmaya devam ettiklerini belirterek, “Temel belediyecilik hizmetlerinin yanısıra sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza, derecelerine göre aylık, üç aylık ve yılda bir olmak üzere sosyal yardımlarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca polikliniklerimizde ücretsiz muayene ve diş çekim hizmetleri de aralıksız devam etmekte olup, vatandaşlarımızın ilaçları da yine ücretsiz olarak kendilerine verilmektedir” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız