SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10.7 Milyona 52 Araç Alındı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:11:40
10.7 Milyona 52 Araç Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra il genelinden sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda MASKİ araç filosuna dahil ettiği 123 aracın ardından, şimdi de Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 11 adet iş makinesi ile 41 adet kamyon satın aldı.

11 adet iş makinesi 

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından toplamda 2 milyon 520 bin lira karşılığında 5 adet silindir, 1 adet Eskavatör, 1 adet yükleyici, 3 adet Beko Loder ve 1 adet Greyder olmak üzere toplam 11 adet iş makinesi alındı. Yeni alınan iş makinelerinin resmi işlemleri tamamlanıncaya kadar Belediye önünde sergileneceği, işlemlerin tamamlanmasının ardından ise hizmete sunulacağı belirtildi.

41 adet kamyon

Büyükşehir Belediyesi tarafından 5’i çekici olmak üzere toplam 41 adet de kamyon satın alındı. 8 milyon 218 bin lira karşılığında alınan kamyonların,  şu anda damper ekipmanlarının monte edildiği ve önümüzdeki ay hizmete gireceği kaydedildi.

52 araç için 11 milyon lira 

Büyükşehir Belediyesi, yeni aldığı toplam 52 araç için 10 milyon 738 bin lira ödeme yaptı. Geçtiğimiz aylarda MASKİ bünyesine 123 araç dahil eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, yeni aldığı 52 araç sayesinde, daha hızlı ve kaliteli hizmetler üretecek.

4 Ekip kuruldu

Büyükşehir ile birlikte özellikle ilçe ve kırsalda ihmal edilen yolların bakım, tamir ve asfaltlanmasında yoğun bir tempo sergileyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, buralara daha hızlı ve kaliteli hizmet verilmesi amacıyla ilçelere yakın, ortak noktalarda 4 adet yama ve bakım ekibi kurdu. İlkbaharda hizmete başlayacak olan bu ekipler, ilçe ve bağlı mahallelerde yol tamir, bakım ve yama çalışmaları yapacak. 

Mobil konkasör tesisi alınacak

Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, kırsalda yapılacak yatırım ve hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılmasının yanı sıra maliyetinin de düşürülmesi amacıyla, seyyar konkasör tesisinin alınacağı belirtildi.

Satın alma çalışmalarının sürdürüldüğü seyyar konkasör tesisinin kırsal alanlarda gezdirilerek, daha kaliteli, hızlı ve ekonomik çalışmalar yapılacağı bildirildi.

Başkan Çakır: 2015 yılında yoğun bir saha çalışması gerekiyor

Araç alımları ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir yapılanmasıyla birlikte önemli miktarda araç-gereç ihtiyacının doğduğunu belirterek, bugüne kadar alınan araçlarla bu ihtiyacın büyük oranda giderildiğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda 123 aracın MASKİ’ye kazandırıldığını, şimdi de Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından kullanılmak üzere 52 aracın alındığını söyleyen Çakır, “Şu anda 11 adet iş makinemizi teslim aldık. Önümüzdeki haftalarda da kamyonlarımızı teslim alacağız.  5 yıllık planlama yapıldı. Kalan 4 yıllık süre içinde yapacağımız yol ve alt yapı hizmetleri için araç yapılanması gerekiyordu. Bu araçlar bu nedenle alındı. Önümüzdeki yıl çok ciddi bir saha çalışması gerektiriyor. Büyükşehir Belediyemizin her açıdan güçlü olması gerekiyor. Bu eksiklikleri bu süreçte önemli ölçüde giderdik. Bunun neticesinde daha çok hizmet gelecek. Bu makinelerimizin Malatya’ya ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız