SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Aileden 1'ine Kömür Verildi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:56:37
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Malatya’da 2014 yılında 19.446 aileye kömür yardımı yapıldığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara ocak ayının son haftasında hala  kömürlerin ulaştırılmadığını belirterek, yaşananları skandal olarak değerlendirmiş, konuyla ilgili TBMM’ye bir soru önergesi vermişti.

Ağbaba’nın sorularına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız cevapladı. Bakan Yıldız  Malatya’da 2014 yılında 19.446 aileye, 19.188 ton  kömür yardımı yapıldığı belirtti. Malatya genelinde yaklaşık 191 bin hane olduğu belirtilirken her 10 aileden birine kömür yardımı yapılması Malatya’nın sosyoekonomik yapısını da gözler önüne serdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede  “AKP iktidara geldiği ilk günden itibaren en istikrarlı çizgiyi, sosyal yardıma muhtaç kişi sayısını artırarak göstermiştir. Kömür,çocuk, erzak gibi yardımlarla devlete muhtaç hale getirilen binlerce kişi, iyi bir iş, iyi bir yaşam hayaliyle yaşamaktadır. Kitleleri sosyal yardımlara bağımlı hale getirip, bu yardımları kesme tehdidi ile oy isteyen bir anlayışı kınıyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız