SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Alındı, 33 Ödendi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:50
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu İşletmesi (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, kayısı sigorta işlemine başlandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Malatya ilindeki üreticilerden sigorta bedeli olarak 10 milyon TL alınıp, 33 milyon TL civarında ödeme yapılmıştır” dedi.

TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, kurum binasında yaptığı basın açıklamasında, değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle tarım sigortalarının artık ciddi bir ihtiyaç haline geldiğini ifade ederek, 2014 yılı poliçe tanzimlerinin başladığını belirtti ve üreticiyi vakit kaybetmeden sigorta yaptırmaya davet etti.

Üreticilerin Kayısı ürünü için son poliçe kabul tarihini beklememeleri gerektiğini vurgulayan Sabri Akın, sigorta yaptırmanın son derece kolay bir süreç olduğunu bildirdi. Akın, ürünlerin son poliçe kabul tarihlerinin TARSİM’in web sitesinden (www.tarsim.gov.tr) takip edilebileceğini belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kayısı üreticilerinin, üretim sezonu boyunca don, dolu ve fırtına gibi doğal risklerden ne denli olumsuz yönde etkilendikleri ortadadır. Yapılması gereken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’ne başvurulması, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olunup ya da kayıtların güncellenip, ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla sigorta yaptırılmasıdır.

Sistemin başlangıcından itibaren düzenlenen 3.4 milyon adet poliçe karşılığında, üreticilerden 927 Milyon Türk Lirası prim toplanarak, buna karşılık hasar gören 500 Bin adet civarında poliçe sahibine, yaklaşık 1.2 milyar TL tazminat ödenmiştir. Yurt genelinde olduğu gibi, Malatya Bölge Müdürlüğüne bağlı Sivas, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van illerinde de son derece başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Üreticiler, tarım sigortalarını her geçen yıl daha fazla benimsemiş, Sistem de her geçen yıl istikrarlı büyüyerek, üreticiye çok daha iyi fırsatlar, ödeme koşulları ve geniş teminatlar sunmaya devam etmiştir. Bitkisel Ürün Sigortaları Dolu paketinde, üreticinin ödeyeceği primin yarısı, ek olarak alınan don teminatı priminin ise üçte ikisi Devlet tarafından karşılanmakta ve çeşitli indirim fırsatları sunulmaktadır. Geçtiğimiz yıl Malatya ilindeki üreticilere 33 milyon TL civarında ödeme yapılmış, TARSİM üreticinin yanında yer almış ve sigortasını yaptıran üretici kaderi ile baş başa bırakılmamıştır. Sistemdeki istikrarlı gelişimin, yoğun eğitim faaliyetleri ve tanıtım çalışmalarıyla 2014 yılında da devam edeceğine inancımız tamdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız