SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Aydır Adım Atılmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:58:38
A- A+ PAYLAŞ

CHP’li Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya Devlet Hastanesi’nin semt polikliniği projesi yerine hastane olarak düzenlenmesi talimatı verdiği açıklanmasına rağmen konuyla ilgili bir gelişme yaşanmadığını belirtti. Ağbaba “Malatya için bu kadar önemli bir konuda bile 10 aydır bir adım atılmaması düşündürücüdür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Battalgazi İlçesi’nde devlet hastanesi olmamasını bir kez daha eleştirerek, “300 Bin nüfuslu Battalgazi İlçesi’ne Devlet Hastanesi yapılması için daha ne beklenmektedir?”diye sordu.

MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR

Ağbaba, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “769 Bin nüfuslu Malatya merkezinde 583 bin kişi yaşamaktadır. Malatya şehir merkezinde  bulunan 2 devlet hastanesi TOKİ’ye devredilmiş, hastanelerden biri kapatılarak sadece semt polikliniğine çevrilmiş, diğeri ise kadın doğum ve çocuk hastalıkları bölümlerinin dışında kapatılmıştır. Her iki hastane yerine TOKİ tarafından Malatya’nın batı bölgesine yeni devlet hastanesi yapılmıştır. Gerçekleştirilen bu tasarrufun ardından kentin doğu bölgesinde yaşayan Malatyalılar, sağlık hizmetlerinden yararlanma konusunda büyük mağduriyet yaşamaya başlamıştır. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2014 Ekim ayında Malatya’ya yaptığı ziyarette eski Malatya Devlet Hastanesi’nin semt polikliniği projesi yerine hastane olarak düzenlenmesi talimatı verdiği açıklanmasına rağmen konuyla ilgili bir gelişme yaşanmamıştır.”dedi.

Malatya’ya mutlaka ve hızlı bir şekilde devlet hastanesi yapılması gerektiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından  cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına bir de soru önergesi verdi.

HASTANE AÇMAK İÇİN KAÇ KİŞİ LAZIM?

Ağbaba önergesinde Bakan Müzezzinoğlu’na  şu soruları yöneltti:

“2014 yılı Ekim ayında sivil toplum kuruluşları ile Malatya’da yaptığı toplantıda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Malatya Devlet Hastanesi’nin semt polikliniği projesi yerine hastane olarak düzenlenmesi talimatı verdiği açıklanmıştır. Aradan geçen 10 aya rağmen Başbakanın talimatı neden hayata geçirilmemiştir? Bakanlığınız tarafından bir bölgeye Devlet Hastanesi açılması için hangi şartların taşınması gerekmektedir? Bölgenin nüfusunun kaç olması istenmektedir? 300 Bin nüfuslu Battalgazi İlçesi’ne Devlet Hastanesi yapılması için ne beklenmektedir? 2015 yılı ilk 6 ayında Malatya Devlet Hastanesinde tedavi hizmeti alan kişi sayısı kaçtır? Aynı dönemde Eski Devlet Hastanesi yerleşkesindeki Çöşnük semt polikliniğinde tedavi gören  kişi sayısı kaçtır? Malatya ilinde 2014 yılı ile  2015  ilk 6 ayında özel hastanelerde tedavi gören kişi sayısı, hastanelere göre ayrı ayrı kaç kişidir? 2014 yılında ve  2015 Yılı ilk 6 ayında Malatya ilindeki özel hastanelerin acil birimlerine başvuran hasta sayısının  hastanelere göre dağılımı nasıldır?”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız