SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Bin İstihdam Olacak"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı Oda toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında üyelerin katılımı gerçekleştirilen toplantıya, oda başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un Meksika gezisi izlenimleri damgasını vurdu. Ekonomide dünyanın 10. ülkesi olan Meksika’nın gelir dağılımdaki adaletsizliğe değinen Oda başkanı Erkoç “ Gelir dağılımında çok büyük adaletsizlikler var. Nüfusun yüzde 10’u ülke kaynaklarının yüzde 80’ine sahip iken,  yüzde 30’dan fazla nüfus açlık sınırında, bu da toplumsal barışı önemli ölçüde tehdit ediyor” diyerek izlenimlerini aktardı.

Mayıs ayı gelir gider bütçesi ile  Oda Ticaret Sicil Memuru Yaşar Gönültaş'ın vefatı nedeniyle yerine Yunus Emre Dinç'in getirilmesi teklifi kabul edildikten sonra Oda faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere Başkan Hasan Erkoç söz aldı. “Ülkenin birlik ve beraberlik içinde 74 milyonun mutabakatı ile yeni bir anayasa hazırlamak zorundadır” diyerek söze başlayan Erkoç devamla “Avrupa Birliğinde ekonomik kriz, Ortadoğu’da siyasi çalkantılar yüzünden ülkelerin değişimi söz konusu. Bu iki sorunun yaşandığı bölgenin tam ortasındayız. İstikrarımızı ve birlik-beraberliğimizi korursak dünyada yıldız olma şansımız var. 74 milyon insanımızı dışlamadan birbirimizin fikrine hürmet ederek ortak hareket edebilirsek önümüz açılır. Hepimiz ayrı yönlere çekersek her kişi ayrı yolu seçerse yok olup gideriz. Onun için aklımızı başımıza alıp iyi düşünüp hareket etmeliyiz. “ diye konuştu.

Kurulacak hükümete başarı dileyen başkan Erkoç “Cari açığın kapatılması, ,işsizlik sorunu ve birlik - beraberlik içinde Güneydoğu sorunlarının çözülmesi de öncelikli sorunlarımızın başında gelmektedir. Yeni hükümetten beklentimiz bu sorunların bir an önce çözülmesidir” dedi. Oda faaliyetleri hakkında da bilgi veren başkan Erkoç; “6- 11 Haziran arası Meksika’da yapılan 7. Dünya Ticaret Odası kongresine MTSO olarak katıldık. Meksika, dünyanın 10. büyük ekonomisine sahip. Ama gelir dağılımında ki büyük adaletsizlikler nedeniyle ciddi asayiş sorunları yaşıyor. Ana caddeler ile arka sokaklar arasında inanılmaz tezatlar var.  Adaletli gelir dağılımı çok önemli.” diye Meksika izlenimlerini anlattı.

Oda başkanı Erkoç, “2. Organize Sanayi Bölgesi'nde geçtiğimiz Nisan sonu itibarıyla 4 bin 350 kişinin çalıştığını, yıl sonuna kadar 6 bin 500 ve tamamen hizmete sunulup fabrikaların çalışmasıyla da 10 bin istihdam sağlanacak. Ayrıca  3. Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) arsa sorununu bitirdik önümüzdeki günlerde arsa tahsislerine başlayacağız. Ayrıca siyasiler ve hükümet nezdinde yaptığımız girişimler sonucu 2. Arıtma tesisinin önümüzdeki Aralık ayında tamamlanması için 7 milyon TL krediyi sağladık” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yapılan bu konuşmalardan sonra Meclisin olağan toplantısı sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız